Voor de eerste keer in de historie van de MC Ruurlo gaat de Toercommissie een langere toerrit organiseren. Deze toer naar Oostenrijk is geschikt voor de wat meer ervaren motorrijder. Foto: Horizon Motor Reizen

Voor de eerste keer in de historie van de MC Ruurlo gaat de Toercommissie een langere toerrit organiseren. Deze toer naar Oostenrijk is geschikt voor de wat meer ervaren motorrijder. Foto: Horizon Motor Reizen

Motorclub Ruurlo toert voor het eerst in Oostenrijk

Maatschappij

RUURLO - De toerafdeling van Motorclub Ruurlo (MCR) is er voor de enthousiaste motorijd(st)er die zich het liefst over de weg voortbeweegt. Voor hen worden jaarlijks vele ritten georganiseerd, meestal in eigen land met af en toe een stukje Duitsland erbij. Maar dit jaar staan er twee grotere buitenlandse ritten op het programma: in mei een meerdaagse rit in Duitsland en in augustus voor het eerst een reis van een week naar en door Oostenrijk.

Het doel van de toerafdeling van MCR is het met elkaar rijden van mooie toerritten en om weer eens gezellig met clubgenoten te kunnen babbelen over allerlei onderwerpen, al zal de nadruk toch vaak liggen op de gezamenlijke passie: motorrijden. Gedurende het motorseizoen, dat ongeveer van maart tot eind oktober loopt, rijden de MCR-leden regelmatig op de donderdagavond of zondag zo’n toerrit. De bestemmingen en de te rijden afstanden zijn heel verschillend. De donderdagavondritten gaan meestal over een afstand van ongeveer honderd kilometer. Maar er worden ook langere ritten georganiseerd, van tussen de 150 en 250 kilometer. Deze ritten worden in principe op zaterdag of zondag gepland en voeren regelmatig deels door Duitsland. 

Enquête
Voor het toerseizoen 2022 heeft de Toercommissie van MCR, mede op basis van een enquête in 2021, twee buitenlandse toertochten laten organiseren door Horizon Motor Reizen, naar respectievelijk Duitsland en Oostenrijk. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om als lid van MCR aan één of aan beide buitenland toerritten deel te nemen.
De toer naar Duitsland valt onder de reguliere jaarlijkse trip qua afstand en wensen van de vaste kern van deelnemers aan de buitenland toer in de afgelopen jaren. Dit jaar is gekozen voor de regio Westerwald, ongeveer 220 kilometer vanaf Ruurlo. Het vertrek is op donderdag 19 mei en de terugreis is op zondag 22 mei. Alle reisinformatie is beschikbaar via een link op de website van Motorclub Ruurlo.

Eerste keer
Voor de eerste keer in de historie van de MC Ruurlo gaat de Toercommissie een langere toerrit organiseren. Deze toer naar Oostenrijk is geschikt voor de wat meer ervaren motorrijder, omdat met name de haarspeldbochten van de passen extreem steil en scherp kunnen zijn. Het vertrek is op zondag 21 augustus en de terugreis is op zaterdag 27 augustus. Alle reisinformatie is voor deze toertocht ook beschikbaar via een link op de website. De organisatoren hopen op voldoende animo om deze toertocht jaarlijks te herhalen.

Programma
De planning voor toerritten in 2022 van Motorclub Ruurlo is als volgt:
- donderdag 31 maart: 1ste avondrit
- zondag 17 april: paastoertocht (1e paasdag) 150 en 250 km
- donderdag 12 mei: 2de avondrit
- 19 t/m 22 mei: buitenlandtoer Duitsland (alleen voor leden)
- donderdag 26 mei: Dauwtoertocht inclusief ontbijt (150 of 250 km) gratis voor leden
- donderdag 2 juni: 3de avondrit
- donderdag 30 juni: 4de avondrit
- donderdag 14 juli: 5de avondrit
- donderdag 18 augustus: 6de avondrit
- 21 t/m 27 augustus: buitenlandtoer Oostenrijk (alleen voor leden)
- zondag 28 augustus: zondagrit (gratis en alleen voor leden)
- zaterdag 17 september: gehaktballenrit (150 km)

Inschrijven
Inschrijven en betalen voor de toertochten is online mogelijk via de website van Motorclub Ruurlo. Belangstellenden kunnen zich daar ook als lid aanmelden. De jaarlijkse contributie bedraagt 20 euro. Ook alle overige informatie over MC Ruurlo is op deze site te vinden.


www.mcruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant