Sinds twee jaar is het beachvolleybalveld uitgebreid en ligt er een vernieuwd voetbal-/basketbalveld achter op het terrein van zwembad De Meene. Foto: PR

Sinds twee jaar is het beachvolleybalveld uitgebreid en ligt er een vernieuwd voetbal-/basketbalveld achter op het terrein van zwembad De Meene. Foto: PR

Mogelijk uitbreiding buitensport recreatiepark De Meene

Sport

RUURLO – Stichting Zwembad Ruurlo onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om de diversiteit aan buitensporten op het zwembadterrein van De Meene uit te breiden. Buitensporten winnen, zeker in deze tijd, immers meer en meer aan populariteit. Vanaf het begin van de coronatijd heeft Stichting Zwembad Ruurlo op het moment dat sporthallen noodgedwongen dicht moesten, haar terrein beschikbaar gesteld aan (binnen)sportverenigingen. Hiervan werd gretig en dankbaar gebruikgemaakt.

Onder andere gymnastiekvereniging RGV, volleybalvereniging Tornax en handbalvereniging Blauw Wit waren regelmatig te vinden op het zwembadterrein. Sinds twee jaar is het beachvolleybalveld uitgebreid en ligt er een vernieuwd voetbal/basketbal veld achter op het terrein. Het enthousiasme van de bezoekende sportverenigingen, maar zeker ook de scholen die De Meene tijdens het zwemseizoen elk jaar weten te vinden, hebben ervoor gezorgd dat het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo met een aantal partijen in contact is om te bekijken wat er nog meer mogelijk is om het sport- en recreatiepark completer te maken. Een gezonde toekomst voor zwembad De Meene is het hoofddoel van de zwembad stichting. De realisatie van een compleet sportpark zal er zeker toe bijdragen dat het voortbestaan van het Ruurlose zwembad voor de langere termijn veilig gesteld wordt voor de Ruurlose bevolking, verwacht het stichtingsbestuur. En dat het mooi zou zijn om zowel de binnen- als de buitensporten op deze mooie locatie te combineren, waarbij het sporten voor de gehele Ruurlose bevolking het hele jaar mogelijk is, zowel binnen als buiten. De synergie met de diverse sportverenigingen die reeds bestaat in de vorm van buitenactiviteiten op het zwembadterrein, kan verder uitgebouwd worden met de komst van de sporthal en de binnensporten, meent het bestuur.

Volwaardige plek
Het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo ziet daarom graag dat de sporthal een volwaardige plek krijgt op het Meene-terrein dat in eigendom is van de stichting. Bovendien heeft de stichting inmiddels alweer twintig jaar ervaring met het beheer van de Ruurlose sporthal, kan personeel efficiënt en het hele jaar ingezet worden én ziet men hier een unieke kans om een park te creëren waar alle facetten van sport gecombineerd kunnen worden. Dat sportpark De Meene makkelijk bereikbaar is voor het grootste gedeelte van de basisschoolleerlingen en bovendien op slechts tien minuten loopafstand van bus- en treinstation ligt is een mooi bijkomend voordeel.

Dat een jaar geleden het door het college van burgemeester en wethouders van gemeente Berkelland voorgestelde plan om de nieuwe sporthal bij De Meene te bouwen opnieuw onderzocht moest worden en vooral meer draagvlak van de bevolking moest krijgen is een begrijpelijke beslissing. Inmiddels is een deel van het onderzoek afgerond, zijn er vier locaties in beeld gebracht en is er een tussenrapportage beschikbaar via de website van de gemeente. In het laatste deel van het onderzoek dat binnenkort start, is er door de gemeente voor gekozen om de Ruurlose inwoners direct te betrekken. Via een reactie-formulier op de gemeentelijke website wordt de inwoners van Ruurlo gevraagd om een voorkeursvolgorde aan geven voor de locatie van de nieuwe sporthal. Deze inbreng van de inwoners zal worden meegenomen in de verdere besluitvorming.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant