Lions-leden Seinen en Coers en hun echtgenotes zijn druk aan het tellen. Foto: Arjen Dieperink
Lions-leden Seinen en Coers en hun echtgenotes zijn druk aan het tellen. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Lions scoren punten met actie voor voedselbanken

Algemeen

LOCHEM/ BORCULO/RUURLO - Het gaat steeds beter met de inzameling van DE-punten door de Lions Lochem-Berkelland West. Tijdens de laatste actie werden er maar liefst 504.789 punten opgehaald, bestemd voor de plaatselijke voedselbanken. De Lions-afdeling doet al jaren mee aan deze landelijke actie.

Aan tafel zitten de echtparen Seinen en Coers. De heren zijn lid van de Lions Lochem-Berkelland West en zijn belast met het tellen van de honderden DE-punten. Gelukkig kregen de mannen assistentie van hun wederhelften.
De afgelopen twee maanden hebben er inzameldozen gestaan in diverse kernen in de gemeente Lochem, maar ook in Borculo en Ruurlo waar inwoners hun DE-punten in konden deponeren. Was in 2018 het aantal lokaal ingezamelde DE-punten nog 331.471, een jaar later kon men de teller al op 420.000 zetten. En de laatste actie ging daar weer fors overheen: er werden 504.789 punten opgehaald. Volgens Henk Seinen, die samen met Gerrit Mulder namens de lokale Lions de kar voor deze actie trekt, is het aantal ingeleverde DE-bonnen ruim voldoende voor zo’n duizend pakken koffie die ten goede komen aan de plaatselijke voedselbanken. De ‘kartrekkers ‘ zijn zeer blij met het behaalde resultaat en danken via de Berkelbode alle mensen die bonnen hebben ingeleverd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo