De oud-Ruurlo 1-spelers Ron Wopereis en Sander Engelberts (rode shirts) in actie tijdens de Nieuwjaarswedstrijd in 2019. Foto: PR
De oud-Ruurlo 1-spelers Ron Wopereis en Sander Engelberts (rode shirts) in actie tijdens de Nieuwjaarswedstrijd in 2019. Foto: PR

VV Ruurlo snakt naar nieuwe vrijwilligers

Algemeen

Weer geen nieuwjaarswedstrijd en -receptie voor 90-jarige vereniging

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Het jaar 2022 zou een feestelijk jaar moeten worden voor voetbalvereniging Ruurlo. De club bestaat negentig jaar. Maar het bestuur maakt zich ernstig zorgen over de vrijwilligers, die de drijvende kracht zijn van de club. Het kost erg veel moeite om mensen te vinden die zich willen inzetten. Dat zei voorzitter Henry Meutstege in zijn Nieuwjaarsboodschap, die hij noodgedwongen via de website van VV Ruurlo moest verspreiden.

Normaliter had hij dat persoonlijk kunnen doen op de eerste of de tweede zondag van januari. Dan vinden op sportpark ‘t Rikkelder steevast de nieuwjaarswedstrijd en de nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging Ruurlo plaats waarbij Henry Meutstege in zijn toespraak een voorschot neemt op het nieuwe jaar. Maar voor de tweede achtereenvolgend keer moesten al die hoogtepunten worden afgeblazen. 

Lockdown
“Het is opnieuw een begin van het jaar waarin we in een lockdown zitten vanwege het coronavirus. En ook nu ontkom ik er niet aan hier aandacht aan te besteden. Het betekent in ieder geval dat we opnieuw geen nieuwjaarsreceptie zullen geven. En ook geen traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen oud- Ruurlo en de huidige selectie”, aldus de voorzitter in zijn digitale boodschap.
2022 is ook het jaar van het 90-jarig bestaan van VV Ruurlo. Hoewel de meningen wat verdeeld zijn of het wel een echt jubileum is. Henry Meutstege: “Toch mogen we enorm trots zijn op de leeftijd van onze vereniging. Een 90-jarig bestaan is dan ook wat ons betreft een absolute reden om een feest te geven. De voorbereidingen zijn in volle gang. Een veelbelovende sponsoravond op 31 maart, een officiële receptie voor genodigden op vrijdagavond 1 april, gevolgd door een spetterend feest. We zijn bezig met het organiseren van een bezoek aan een mooie eredivisiewedstrijd met onze gehele jeugdafdeling. Op zondag 3 april proberen we het weekend af te sluiten met een frühshop-ochtend en -middag. Maar dit alles wordt natuurlijk spannend. Kunnen alle festiviteiten wel doorgang vinden. Ik wens daarom dat we een echt feest kunnen vieren zonder al te veel beperkingen.”

Historische expositie
Meutstege staat ook stil bij een heel bijzonder onderdeel van het jubileum. En dat is de historische expositie. “Onze voetbalvereniging is officieel opgericht op 1 april 1932. Om de aard en de identiteit van onze vereniging goed te begrijpen is het naar onze mening belangrijk om onze historie te kennen. Welke oorspronkelijke waarden en motieven zijn vandaag de dag nog steeds bepalend voor de identiteit van onze vereniging? Op deze expositie zullen we laten zien dat we altijd een vereniging zijn geweest die midden in de samenleving van Ruurlo heeft gestaan. Ik wens de VV Ruurlo dan ook nog een lang leven toe, waarbij we tot in de lengte van dagen een onderdeel zijn van samenleving in Ruurlo.”
“Als bestuur is het belangrijk de lange termijn in de gaten te houden. Dat is dan ook een belangrijke reden dat we ons druk maken over een mogelijke sporthal op ons sportcomplex ‘t Rikkelder. Als bestuur denken wij dat de realisatie van de sporthal op ons complex een kans is die onze toekomst voor tientallen jaren zal veilig stellen. Een nieuwe kantine, een prachtige tribune, nieuwe kleedkamers, een open en vitaal sportpark, samenwerking met de overige sportverenigingen in Ruurlo en een financieel gezonde positie voor vele jaren. Natuurlijk zijn er ook nog veel details die we goed moeten uitzoeken, maar als bestuur geloven we dat dit een kans is die we niet mogen laten lopen. Ik wens dan ook dat we dit jaar duidelijkheid krijgen over de realisatie van een mooie sporthal op het complex van VV Ruurlo”, aldus de voorzitter.

Vrijwilligers
Maar Henry Meutstege en zijn medebestuursleden hebben ook zorgen: over het tekort aan vrijwilligers, een helaas steeds terugkerend thema. “Ik heb al vaak gezegd dat de VV Ruurlo niet zonder vrijwilligers kan. Sterker nog, zonder vrijwilligers kan de club niet bestaan. De kantine, de technische commissie, de activiteitencommissie, de kledingcommissie, de sponsorcommissie en het algemeen bestuur bestaan allemaal uit vrijwilligers! Maar helaas hebben al deze commissies problemen om nieuwe mensen te vinden voor belangrijke plekken.”
“Een commissie waar we ons als bestuur echt zorgen over maken is de sponsorcommissie”, aldus Meutstege. “Een belangrijk deel van onze inkomsten bestaat namelijk uit sponsoring door bedrijven uit Ruurlo en omgeving. De sponsorcommissie telt momenteel nog maar twee leden en dat is veel te weinig. Daarom doen we een zeer dringende oproep aan onze leden om ons te helpen deze commissie weer vol te bemensen. Binnenkort zullen we in gesprek moeten met onze hoofdsponsors, en verder zijn we op zoek naar sponsoren voor onze jeugdafdeling. We denken dat er nog veel te ‘halen’ valt bij de bedrijven in Ruurlo. Ik wens dan ook dat we heel snel weer een volledige sponsorcommissie hebben. Maar samen met onze leden en de bewoners van ons mooie dorp Ruurlo hebben wij veel vertrouwen in de toekomst.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo