Kandidaten voor GroenLinks Berkelland. Foto: PR
Kandidaten voor GroenLinks Berkelland. Foto: PR

GroenLinks Berkelland presenteert kandidaten

Algemeen

BERKELLAND - Tijdens de ledenvergadering van GroenLinks op 3 november is de lijsttrekker van Berkelland vastgesteld, net als de rest van de lijst. De lijst wordt nu gepresenteerd en telt dit jaar veertien kandidaten. “Wij zijn blij en trots dat een recordaantal mensen zich wil inzetten voor een groener en socialer Berkelland”, aldus de Berkellandse afdeling van de partij.

De lijsttrekker is voor velen wellicht al een bekend gezicht. Op die plek één staat Andra Eisink-Weg uit Ruurlo. “Ik barst van de energie, ben bevlogen, flexibel en  een enthousiast voorstander van samenwerken.”
Op plek twee staat Leo Morren uit Borculo. “Ik draai nu vier jaar mee als raadslid. Ik weet ondertussen hoe het politieke spel gaat en heb veel zin om als running mate van Andra het progressieve geluid flink te laten horen in de gemeenteraad.”
Plek drie wordt bekleed door een nieuwe kandidaat: Priscilla Duin. Priscilla is 31 jaar, woont in Neede en heeft even geproefd aan gemeentelijke politiek toen zij voorzitter was van de jongerenraad. Eén van haar beweegredenen om zich politiek in te zetten is een inclusieve(re) samenleving. Ze wil graag dat alle inwoners in Berkelland zich vertegenwoordigd voelen, ook jonge(re) kiezers.
Op plek vier staat Rick Hulshof uit Eibergen. Met 23 jaar de jongste kandidaat op de lijst maar binnen de groep al wel een vertrouwd gezicht. Rick wil ook graag de jonge kiezer aanspreken. “Het is belangrijk dat jongeren in gemeente Berkelland zich ook gezien, gehoord en betrokken voelen bij politiek.”
Plek vijf en zes zijn ingevuld door de huidige commissieleden van GroenLinks Berkelland: Jan Lenselink en Gert Jan Zonneveld.

De complete kandidatenlijst:
Andra Eisink-Weg
Leo Morren
Priscilla Duin
Rick Hulshof
Jan Lenselink
Gert Jan Zonneveld
Anne Sampiemom
Jessie Bokhoven
Arnold Plooij
Bertine Loman
Peter Jansen
Annelies Karnebeek
Henk Sieben
Paul Knuvers (lijstduwer)

Het verkiezingsprogramma van GroenLinks Berkelland is definitief en samen met de tien punten voor Berkelland te vinden op de website.


berkelland.groenlinks.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo