Sjors Sportief en Creatief. Foto: PR
Sjors Sportief en Creatief. Foto: PR

Sjors maakt veel kinderen in Berkelland sportief en creatief

Algemeen

BORCULO - Wat deed je vroeger als je reclame wilde maken voor jouw sport of creatieve club? Je ontwierp een flyer en liet die afdrukken bij de drukker en ging flyeren op alle scholen. Tegenwoordig kan dat in de gemeente Berkelland veel eenvoudiger door het aanbod eenvoudig op de website van Sjors Sportief te zetten. De gemakkelijkste manier om ineens alle kinderen uit heel Berkelland te bereiken. Bijkomend voordeel: de organisaties weten precies hoeveel kinderen er komen en krijgen bij de aanmelding meteen alle benodigde gegevens van de deelnemers.

Intussen zijn er dit schooljaar alweer 235 aanmeldingen geweest voor een activiteit waarvan 208 voor een sportactiviteit en 27 voor een creatieve activiteit. Van de 188 unieke deelnemers zijn er 38 nog niet bij een sportvereniging. Dat zijn dus potentiƫle nieuwe leden.
Daarom doen verenigingen en organisaties in Berkelland, die in komend jaar nieuwe activiteiten gaan organiseren, meer deelnemers naar de trainingen willen krijgen of een schooltoernooi organiseren, er goed aan die allemaal op Sjors Sportief te zetten. Zij mogen ook gewoon vertellen waarom hun club zo leuk is, ook zonder evenementen. GeĆÆnteresseerden kunnen hun gegevens achterlaten zodat de clubs contact met hen op kunnen nemen.
De toernooimodule is nieuw en heel eenvoudig in gebruik. Zo kunnen teams zich met een begeleider in groepen aanmelden met een minimum en een maximum aantal deelnemers uit de combigroepen naar keuze en hun eigen teamnaam invullen. Ook toernooien voor later dit schooljaar kunnen er alvast op.

Andere doelgroepen
Het is de bedoeling om dit in de toekomst niet alleen voor de jeugd maar ook voor andere doelgroepen aan te bieden. Dus een website te lanceren waarop het complete sport-, beweeg- en creatieve aanbod voor alle inwoners van heel Berkelland te vinden is.
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Berkelland hiervoor inzet. De samenwerkende organisaties Sport Federatie Berkelland, Culturije, Beweegwijs, de Bibliotheek Oost-Achterhoek en de gemeente Berkelland roepen zoveel mogelijk partijen in de gemeente op om hun aanbod op dit platform te zetten.
Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan honderd gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zijn of haar talent te ontdekken. Meer informatie op de website. Vragen: Sport Federatie Berkelland, tel. 0545-476727 of e-mail info@sportfederatieberkelland.nl.


www.sjorssportief.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo