Ismakogie is een houding- en bewegingsleer. Foto: PR
Ismakogie is een houding- en bewegingsleer. Foto: PR

Workshop ismakogie bij KunstKring Ruurlo

Algemeen

RUURLO - Voor hen die het plan hebben om iets aan de eigen houding te doen. Voor diegenen die wel een facelift willen, maar niet aan zichzelf willen laten sleutelen. Voor de mensen die het verouderingsproces tegen willen houden zonder dagelijks/wekelijks te hoeven zweten in de sportschool. Voor hen die niet goed in hun vel zitten en last hebben van vermoeidheid, hoofdpijn of andere klachten. Voor al deze mensen is er een oplossing: ismakogie, een houding- en bewegingsleer. De Kunstkring Ruurlo organiseert er een workshop voor, onder leiding van docente Henny Heuff.

Ismakogie is ontwikkeld door professor Anne Seidel uit Wenen. Op basis van een brede anatomische kennis ontwikkelde Anne Seidel een logisch systeem van oefeningen c.q. bewegingen die rekening houden met de fysiologische processen van het lichaam en die leiden tot een houding- en bewegingsritmiek waarin harmonie van lichaam en geest verwezenlijkt worden.
Vermoeidheid, hoofdpijn, nekklachten en rugklachten worden veelal veroorzaakt door een verkeerde manier van zitten, lopen en staan tijdens het werk en privé. Ismakogie biedt een veelheid aan oefeningen waardoor deze klachten kunnen worden weggenomen of voorkomen. Het gaat hierbij om bijna onzichtbare bewegingen die dagelijks gedaan kunnen worden tijdens het werk of privé en geen speciale kleding vereisen. Dit betekent dat ismakogie geen overmatige inspanning vergt en dat blessures, in tegenstelling tot sportbeoefening, uitblijven. Deze houdings- en bewegingsleer stelt mensen in staat om met een minimum aan inspanning een maximaal resultaat te behalen, zowel in fysiek als mentaal opzicht.
Door ismakogie blijft het lichaam beter in model, ook naarmate wij ouder worden. Alle oefeningen helpen klachten en kwalen te voorkomen of ze af te zwakken. Het bijzondere is dat deze manier van bewegen de hele dag door moeiteloos samengaat met alle dagelijkse bezigheden: op het werk, in huis, in de auto, in het vliegtuig of in de rij voor de kassa. Of iemand nu staat, zit, loopt of ligt.

Henny Heuff
De workshop wordt gegeven door Henny Heuff, die al sinds 1979 lesgeeft in ismakogie aan onder meer voetbalelftallen en op sportscholen. Als oprichtster van de Anne Seidel Ismakogie Vereniging in Nederland spreekt ze op tal van binnen- en buitenlandse congressen over de succesvolle methode. In 2020 werd ze koninklijk onderscheiden voor haar verdiensten op dit gebied. Dit jaar heeft ze een werkboek geschreven, waarin ze haar lezers de fijne kneepjes van de bewegingsleer bijbrengt. Het is een doe-boek voor iedereen die fit, soepel en opgewekt wil blijven.
De workshop vindt plaats op zaterdag 22 januari in de grote zaal. Deelname kost 20 euro. Na afloop is er mogelijkheid om het boek van Henny Heuff in te zien en/of aan te schaffen. De prijs van het boek is 20 euro. De twee uur durende workshop begint om 14 uur. Bij grote belangstelling wordt een tweede workshop gepland.
Meer info en aanmelden via de website van Kunstkring Ruurlo.


www.kunstkringruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo