De ‘Vroege Vogels’ kunnen weer extra vroeg gaan genieten van het prachtige Ruurlose zwembad. Foto: PR
De ‘Vroege Vogels’ kunnen weer extra vroeg gaan genieten van het prachtige Ruurlose zwembad. Foto: PR

Vroege vogels in De Meene al om 7 uur het water in

Algemeen

RUURLO - Juist in deze spannende tijden is goed nieuws zeer welkom dacht het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo. En dat goede nieuws is er, want mede naar aanleiding van de onlangs afgenomen enquête is besloten dat er met ingang van het nieuwe seizoen weer vanaf 7.00 uur gezwommen kan worden. De ‘Vroege Vogels’ kunnen dus weer extra vroeg genieten van het prachtige Ruurlose zwembad.

Komend jaar is het precies vijftig jaar geleden dat Stichting Zwembad De Meene werd opgericht. In dat jaar, 1972, vond ook de actie ‘Plons! plaats waarbij zo’n honderdduizend gulden werd opgehaald. Mede door dit enorme bedrag, bijeengebracht door inwoners van Ruurlo en haar buitengebied was een jaar later de realisatie van het zwembad een feit.
Met recht kan en mag dan ook gezegd worden dat zwembad De Meene van de Ruurlose bevolking is. Het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo vindt het dan ook ontzettend belangrijk om goed naar de mening van de gebruikers van het zwembad te luisteren. En dus zal in het seizoen 2022 het zwembad op doordeweekse dagen weer om 7.00 uur opengaan.

Toekomstbestendig
Een andere belangrijke taak van het bestuur is om ervoor te zorgen dat zwembad de Meene toekomstbestendig is. Het is de bedoeling dat nog vele generaties kunnen genieten van de trots van Ruurlo. Het creëren van een recreatiepark op De Meene zou de toekomst van het zwembad dan ook een heel stuk zekerder maken. Los van de synergievoordelen ontstaat er door de komst van de nieuwe sporthal naar De Meene een geweldig sportpark waar zowel buiten (onder andere tennis, (beach)handbal, voetbal en (beach)volleybal) binnen als in het water gesport kan worden. Volop keus op één plek!
Wat zou het mooi zijn wanneer de gemeenteraad van Berkelland in het begin van het jubileumjaar van Stichting Zwembad Ruurlo een mooi ‘cadeau’ in petto heeft, aldus de Stichting Zwembad Ruurlo: het besluit tot groen licht voor de bouw van een mooie, in het landschap passende sporthal op het terrein bij De Meene. Het bestuur wenst iedereen een sportief en gezond 2022. Zie ook de website.


www.zwembad-demeene.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo