De Verlichte Trekker-Kerstroute van de Voll Gass-groep. Foto: Ewan Spit
De Verlichte Trekker-Kerstroute van de Voll Gass-groep. Foto: Ewan Spit

Verlichte Trekker-Kerstroute trekt bekijks in Berkelland

Algemeen

BERKELLAND - “Het was een eer om dit jaar voor de tweede keer een Verlichte Trekker-Kerstroute te mogen organiseren.” Niek Wibbelink, kijkt samen met Albert Markerink en Janiek Sturris terug op een geslaagd evenement. Het drietal heeft namens Voll Gass de organisatie van de tocht op zich genomen. 

“In de donkere dagen voor kerst is deze actie uitgevoerd om onder andere de bewoners en het personeel van verzorgingshuizen, verpleeghuizen, seniorenwoningen en woongroepen voor mensen met een beperking, een hart onder de riem te steken en een lichtje te brengen in een tijd waarin dat zeer welkom is”, zegt Janiek Sturris. 

De eerste dag is een aantal leden van boerenactiegroep Voll Gass, samen met bevriende boeren uit de omgeving, vertrokken om door Lochem, Exel, Laren, Bathmen, Loo en Holten te rijden. Een schitterende stoet van 68 voertuigen vormde een lach op vele gezichten. Vanwege het succes van vorig jaar en de aanvragen van verschillende verpleeghuizen in de omgeving werd er besloten om dit jaar twee dagen te gaan rijden. De tweede dag, 22 december, werd er na een warme kop koffie gestart vanaf de Kaleberg in Barchem. 

Ruurlo, Borculo, Neede en Diepenheim werden bezocht door 57 toeterende en zwaaiende chauffeurs. Het begint er alle schijn van te hebben dat dit een jaarlijks terugkerend evenement zal gaan worden. “Als we de reacties van de omstanders als maatstaf nemen, zou dat zeer welkom ontvangen worden”, meent Albert Markerink, die toch even zijn frustraties kwijt wil en een punt wil maken: “In een periode waarbij boeren al zo vaak worden aangewezen als grote schuldige in de stikstofproblematiek, terwijl andere sectoren de dans ontspringen. Waarin schadelijke grijze stikstof wordt geaccepteerd, terwijl onschadelijke groene stikstof moet wijken voor de industrie, wordt deze actie toch weer gehouden. Geen winst op dat gebied, maar de blijdschap en het geluk bij alle mensen langs de route te zien, als boeren deze moeite voor hen doen. Wat kan een mens nog meer wensen?”

De Verlichte Trekker-Kerstroute van de Voll Gass-groep trok veel bekijks, ook in Berkelland. Foto: Ewan Spit

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo