Desiree Langelaar en Gea Oosterveld overhandigden de plaquette aan één van de leerlingen die de Groene Pluim trots in ontvangst nam. Foto: PR

Desiree Langelaar en Gea Oosterveld overhandigden de plaquette aan één van de leerlingen die de Groene Pluim trots in ontvangst nam. Foto: PR

Basisschool De Driesprong dolblij met Groene Pluim

Algemeen

RUURLO - Het enthousiasme spatte ervan af bij de leerlingen van de openbare basisschool De Driesprong. Zij kregen namelijk op vrijdag 10 december de Groene Pluim 2021. De officiële overhandiging werd gedaan door een delegatie bestaande uit Desiree Langelaar en Gea Oosterveld. die de plaquette uitreikten aan één van de leerlingen.

De Groene Pluim is een initiatief van de Groene Verbinding Achterhoek. Deze organisatie wil met de Groene Pluim individuen, groepen, bedrijven of instellingen een blijk van waardering geven voor hun inzet bij het vergroenen van hun directe leefomgeving. En dat is bij De Driesprong zeker gebeurd. Door letterlijk tegels weg te halen wordt er ruimte gegeven aan allerlei natuurlijke processen die nodig zijn om de leefomgeving gezond te houden. Kinderen leren spelenderwijs meer over de natuur. Dat kan een goede bijdrage leveren aan het bewustzijn en de wens zorg te dragen voor een groene en leefbare woonomgeving.

Groene oase
Er is hard gewerkt om van het schoolplein een groene oase te maken, waarin gespeeld, geleerd en geleefd kan worden. Het plein ging op de schop en met veel inzet van de ouders is de droom verwezenlijkt. “Naast het schoolteam en andere betrokkenen verdienen ook de ouders van onze leerlingen een dikke pluim. Zonder hen zouden we nooit zover gekomen zijn”, aldus directeur Paul Knuivers.
De Groene Verbinding Achterhoek gaat weer op zoek naar nieuwe initiatieven en hoopt volgend jaar opnieuw een Groene Pluim te kunnen uitreiken. Meer informatie over de activiteiten van de Groene Verbinding is te vinden op onderstaande website. Vragen en ideeën kunnen via het e-mailadres info@degroeneverbindingachterhoek.nl kenbaar worden gemaakt. Belangstellenden om de groep te versterken kunnen zich via hetzelfde e-mailadres aanmelden. Wie donateur wil worden kan een bijdrage storten op rekening NL32INGB0002162447 t.n.v. H.C.A. van Vleuten onder vermelding van de bomengroep.


degroeneverbindingachterhoek.nl

.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant