Bij het bestuur van zwembad De Meene kwam een aantal verzoeken binnen om het zwembad ook de komende wintermaanden open te stellen. Foto: PR

Bij het bestuur van zwembad De Meene kwam een aantal verzoeken binnen om het zwembad ook de komende wintermaanden open te stellen. Foto: PR

Mogelijk ook ‘s winters zwemmen in De Meene

Algemeen

RUURLO - Stichting Zwembad Ruurlo doet op dit moment een onderzoek naar de mogelijkheid om zwembad De Meene ook in de wintermaanden te openen.

Inspelend op de corona beperkingen heeft een aantal buitenbaden in Nederland afgelopen seizoen besloten om ook in de wintermaanden hun zwembad (gedeeltelijk) te openen. Ook bij De Meene kwamen dergelijke verzoeken binnen. Natuurlijk zou ook het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo (SZR) het geweldig vinden om een winteropenstelling te kunnen invoeren, maar dat zou wel extra kosten met zich meebrengen. In de enquête die de SZR momenteel heeft lopen wordt onder meer gepolst hoe groot de interesse is in ‘winterzwemmen’, oftewel het openen van het diepe bad tijdens de wintermaanden.
In de enquête wordt ook onderzocht hoe groot de wens is om komend seizoen toch weer, als vanouds vanaf 7.00 uur te kunnen komen zwemmen. Van diverse kanten is het bestuur zowel tijdens het seizoen als daarna benaderd door inwoners die enerzijds aangeven dat ze net als het bestuur een mooi sport- en recreatie park op De Meene helemaal zien zitten en anderzijds dat ze hopen dat in 2022 de aanvangstijden weer vervroegd worden naar 7.00 uur ‘s morgens. Het bestuur zal de uitkomsten van de enquête zorgvuldig verwerken en bestuderen en vervolgens bekijken of en wat er mogelijk is. Uiteraard zullen de uitkomsten met eenieder die dit wil gedeeld worden.

Vrijwilligers
Stichting Zwembad Ruurlo bestaat naast vijf vaste personeelsleden uit zo’n zestig vrijwilligers. Het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo dat ook geheel uit vrijwilligers bestaat, beheert naast het zwembad ook ‘t Kulturhus en al bijna twintig jaar sporthal ‘t Rikkenhage. Met z’n allen zijn zij er trots op dat zij met al die andere vrijwilligers het Ruurlose zwembad levensvatbaar kunnen houden. Regelmatig delen vele inwoners deze trots met het bestuur en dat voelt als een geweldige steun in de rug. Meer informatie over onder meer de enquête op de website en/of Facebook van zwembad De Meene.


www.zwembad-demeene.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant