Achterhoekse klootschieters nog in race voor EK-tickets

Algemeen

RUURLO - De klootschiettoppers uit Nederland stonden op zaterdagmorgen 4 december al weer vroeg klaar voor de tweede Championstour-wedstrijddag onderdeel straat. De locatie was wederom het EK-parkoers van 2016 in het Twentse Tilligte. Tijdens twee omlopen van tien schoten werd bepaald wie met de beste score op huis aan gaat. Inzet is een plek die recht geeft op het Europees Kampioenschap in het Hemelvaartsweekend 2022 bij de VSHB in Duitsland.

De tweede van de drie wedstrijddagen liet betere resultaten zien voor de klootschieters uit deze regio dan veertien dagen terug. Gelukkig waren Patrick en Suzan Zieverink van KV ’t Broek (Ruurlo) er nu wel bij na hun covid-besmetting. Patrick ging meteen sterk van start en wist door continu goede schoten te maken een prima gemiddelde te bereiken. Na tien schoten had hij een totale afstand van 1535 meter waarmee hij enigszins verrassend deze omloop won. Jurgen te Brake van KV Zwolle (Groenlo) behaalde met 1519 meter een prima tweede plaats. Zijn broertje Arno deed het minder goed maar werd met 1428 meter alsnog derde.
Gido Beumer van Klein Dochteren (Lochem) had een mindere omloop en behaalde met 1208 meter de zestiende plaats. Ramon Halleriet (KV Zwolle) was niet in vorm en met 1142 meter behaalde hij de negentiende plaats.
De tweede wedstrijdronde ging helaas wat minder voor de schutters uit de Achterhoek. Patrick Zieverink behaalde met 1292 meter nog wel een zesde plaats. Gido Beumer deed het met 1231 meter en een tiende plaats beter dan in de eerste wedstrijdronde. Jurgen te Brake kwam ditmaal niet verder dan 1188 meter wat goed was voor een vijftiende plaats. Ramon Halleriet kon zich niet revancheren en met 1128 meter behaalde hij wederom de negentiende plaats. Arno te Brake moest helaas deze ronde in verband met een lichte blessure aan zich voorbij laten gaan.

Vrouwen
Suzan Zieverink van KV ‘t Broek (Ruurlo) is de enige vrouwelijke deelneemster uit de Achterhoek. Zij was niet in topvorm maar behaalde in de eerste omloop met een afstand van 1137 meter wel een prima tweede plaats. Ook bij haar was de tweede wedstrijd onder de maat. Met drie matige schoten kwam zij niet verder dan 1051 m en de bijbehorende zevende plaats.
Op zaterdag 18 december zullen de volgende wedstrijden georganiseerd worden. Dan wordt bepaald wie mee mag doen aan de laatste wedstrijdreeks in maart 2022.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant