<p>Het meer dan honderd jaar oude familiebedrijf Eijgenhuijsen heeft zich in een eeuw ontwikkeld tot een specialist in precisievervoer. Foto: A. Thoma</p>

Het meer dan honderd jaar oude familiebedrijf Eijgenhuijsen heeft zich in een eeuw ontwikkeld tot een specialist in precisievervoer. Foto: A. Thoma

(A.Thoma)

Elanders versterkt logistieke divisie LGI met overname Eijgenhuijsen Precisievervoer

RUURLO – Elanders neemt Eijgenhuijsen Exploitatie BV en haar dochteronderneming Eijgenhuijsen Precisievervoer BV uit Ruurlo over. Daarmee versterkt de Zweedse groep haar divisie Supply Chain Solutions. Eijgenhuijsen wordt samengevoegd met Elanders’ logistieke dochterbedrijf LGI Netherlands.

Eijgenhuijsen Precisievervoer is een particuliere onderneming met een historie van meer dan honderd jaar. De hofleverancier, gevestigd in Ruurlo, is een toonaangevende speler op het gebied van apparatentransport. Eijgenhuijsen biedt daarbij een uitgebreid palet aan diensten, inclusief assemblage en installatie van geavanceerde technische apparatuur. Dat doet het bedrijf onder meer voor de office en grafische industrie, de medische sector, ICT, horeca en retail. Die activiteiten sluiten goed aan bij die van LGI Netherlands, onderdeel van Elanders Group. In Nederland heeft LGI drie grote warehouses, op strategische logistieke locaties in Rotterdam, Dordrecht en Amsterdam. Daarvandaan worden met name Europese bestemmingen beleverd voor de B2B- en B2C-markt. LGI Nederland beschikt over een expeditieafdeling voor zeevracht en luchtvracht. De luchtvracht wordt door het eigen kantoor in Nieuw-Vennep (onder de rook van Schiphol) afgehandeld. Daarnaast verzorgt LGI Netherlands diverse douanediensten voor klanten. Dankzij de overname van Eijgenhuijsen kan LGI Netherlands voortaan meer oplossingen op maat bieden voor speciaal transport en alle waarde toevoegende activiteiten voor hightech-apparatuur. Van installatie en instructie tot en met retourenlogistiek. Daarmee kunnen bestaande en nieuwe klanten uit sectoren waarin LGI Netherlands sterk is een nóg betere dienstverlening verwachten. Dat biedt kansen voor verdere groei in onder meer industrie, elektronica en healthcare & life science.

De ongeveer negentig medewerkers van Eijgenhuijsen zijn maandagmiddag 29 november op het hoofdkantoor in Ruurlo op de hoogte gebracht van de overname. Daaraan gingen twee jaren van onderhandelingen vooraf. De overname heeft geen grote gevolgen voor de medewerkers of klanten van Eijgenhuijsen. 

Geschiedenis
Het meer dan honderd jaar oude familiebedrijf Eijgenhuijsen heeft zich in een eeuw ontwikkeld tot een specialist in precisievervoer. Van apparatenvervoer was de eerste jaren nog geen sprake: in 1910 werd Eijgenhuijsen opgericht als kolenhandel, om in 1913 verder te gaan als verhuisonderneming. De jarenlange ervaring in het verhuizen, leidde in 1971 tot een toevoeging aan de naam, namelijk Precisievervoer. De term staat voor het transport en de handling van hoogwaardige en kwetsbare apparatuur (zoals bijvoorbeeld medische - en wetenschappelijke apparatuur, office- en IT-apparatuur en retailmachines). Na enkele omzwervingen via Amsterdam, Weesp en Zeist is Eijgenhuijsen uiteindelijk in 1987 verhuisd naar Ruurlo. In de periode dat Eijgenhuijsen in Ruurlo gevestigd is, zijn er veel ontwikkelingen geweest. Zo werd in 1994 het ISO9001 certificaat behaald, en twintig jaar later (2014) het ISO14001 certificaat. In 1996 verhuisde Eijgenhuijsen naar de huidige locatie aan de Spoorstraat. In de periode van 2000 tot 2006 werden het tweede, derde en vierde pand in gebruik genomen. Vanuit Ruurlo vertrekken dagelijks vrachtwagens naar verschillende afleveradressen zowel nationaal als internationaal.

Sinds 2005 heeft Eijgenhuijsen in Drachten een hub ter beschikking. Deze locatie wordt bevoorraad via diverse pendels en vanuit hier wordt het noorden van het land beleverd. In 2007 kreeg Eijgenhuijsen door een overname de beschikking over een vestiging in Den Bosch. Op deze locatie bevindt zich het warehouse dat wordt gebruikt voor opslag en handling. Tevens dient deze vestiging als crossdock en als vertrekpunt voor diverse vrachtwagens, voor zuidelijk Nederland. 

Het honderdjarige jubileum in 2010 werd uitgebreid gevierd. Eijgenhuijsen ontving het predicaat ‘bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Sinds de invoer van het nieuwe TMS in 2000, werd in 2016 de miljoenste order ingevoerd. Het certificaat Paychecked in Transport werd in 2017 behaald. Met dit keurmerk laat Eijgenhuijsen officieel zien dat de medewerkers op de juiste wijze te verlonen en de cao-beroepsgoederenvervoer na te leven.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden