Zwolle oppermachtig in klootschietcompetitie

Algemeen

RUURLO - Na de zesde competitiewedstrijd staat het eerste team van klootschietvereniging Zwolle nog steviger op de eerste plaats in de eerste klasse van de Achterhoekse klootschietcompetitie. De voorsprong op de overige teams werd wederom groter op het parkoers in Exel. ’t Broek (Ruurlo) verkleinde de achterstand op Respelhoek (Geesteren) waardoor het nog steeds zicht houdt op de derde plaats.

Zwolle 1 wist met een prima score van 46 schoten op het 5,5 kilometer lange parcours in Exel het verschil met achtervolger Klein Dochteren uit Lochem wederom te vergroten. Dit team scoorde 51 schoten en behaalde daarmee een derde plaats. Het verschil in het tussenklassement is halverwege de competitie inmiddels elf schoten.
Achter de koploper deed ‘t Broek het uitstekend met een score van eveneens 51 schoten. Zij bleven Respelhoek dat 57 schoten noteerde zes schoten voor en werden keurig tweede afgelopen weekend. Ook het tweede team van ’t Broek was goed op dreef. Met 57 schoten en een zesde plaats werden goede zaken gedaan in het klassement. Eibergen, dat zevende staat, ziet Zwolle 2 (56 schoten) verder weglopen door zelf met 59 schoten en een zevende plaats te eindigen. Onderlingen 1 (Haarlo) stelde iets teleur met zestig schoten en een negende plaats. Respelhoek 2 bleef de mannen van Onderlingen een schot voor en eindigde met 59 schoten op de achtste plaats. De laatste plaats was wederom voor Zwolle 3 dat moeite heeft met het niveau in de eerste klasse.

Tweede klasse
In de tweede klasse ging koploper Klein Dochteren 2 met een score van 56 schoten opnieuw met de dagwinst strijken. Onderlingen 2 volgde met 59 schoten voor Heksenkring (Barchem) dat met 62 schoten wederom netjes scoorde. Dijkhoek (Borculo) deed het ditmaal iets minder maar met 63 schoten en een vijfde plaats bleef de schade beperkt. De Mölle (Exel) dat laatste staat in de tweede klasse wist het thuisvoordeel optimaal te verzilveren. Met een goede score van 63 schoten wist men de vierde plaats te bemachtigen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo