Gelselaar blijft ook kerstdorp zonder kerstmarkt en optredens

Algemeen

GELSELAAR - Het hing al een tijd in de lucht. De coronamaatregelen voor evenementen werden steeds verder aangescherpt. Na de persconferentie van 12 november heeft Kerstdorp Gelster dan ook moeten besluiten een groot deel van de activiteiten te annuleren. Maar ook na het schrappen van zowel de kerstmarkt en als de optredens van toneelvereniging De Eendracht, muziekvereniging Excelsior en popkoor Sosjaal is er nog genoeg te beleven rond Kerstdorp Gelster.

Zo is er op zaterdag 4 december van 15.30 tot 16.30 uur de kerstbomenverkoop. Met de aanschaf van zo’n boom, te bestellen met een e-mail aan kerstdorpgelster@gmail.com steunen de kopers Kerstdorp Gelster. Op=op. De boom kan worden opgehaald bij de kapschuur van boerderij Winkels.
Op vrijdag 10 december start om 17 uur de Lichtjesroute Bie Winkels. Zodra het donker wordt ontsteekt Stichting Bie Winkels de lichtjes op deze bijzondere route dwars door de donkere weilanden. Wandel van lichtje naar lichtje en raak betoverd door de stilte en de duisternis van het buitengebied. De start is bij boerderij Winkels aan de Dorpsstraat.
Op zaterdag 11 december staat er een prachtig versierde wensboom in de weide tegenover Dorpshoes Gelster. Met de aankoop van een wensbal, tussen 16 en 18 uur, kan men een wens voor een dierbare doen. De stichting laat een aantal van die wensen in vervulling gaan.

Kerststallen
Van zaterdag 11 december t/m donderdag 6 januari kan men door de verlichte dorpskern van Gelselaar van kerststal naar kerststal wandelen. De plattegrond met locaties van de kerststallen staat binnenkort op de website van Kerstdorp Gelster en komt ook te liggen bij Café Florijn en Dorpshoes Gelster. Dan is er ook nog een kerststallenexpositie Bie Winkels. Op elke zondag in december is in de schuur van de monumentale boerderij Winkels aan de Dorpsstraat een twintigtal kerststallen te bewonderen.
Van maandag 6 december t/m donderdag 6 januari is de pittoreske Dorpsstraat van Gelselaar sfeervol verlicht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo