<p>Solist op cello is het Noorse talent Mathias Schwaiger Pearson, hier in Vennesla Kulturhus. Foto: Ingvald R. Ingebretsen</p>

Solist op cello is het Noorse talent Mathias Schwaiger Pearson, hier in Vennesla Kulturhus. Foto: Ingvald R. Ingebretsen

Beperkte plaatsen bij concert Excelsior

Plaatsen reserveren verstandig

EIBERGEN - Het coronavirus heeft al meer dan 1,5 jaar impact op veel verenigingen, waaronder ook muziekvereniging Excelsior Eibergen. Door alle wisselende maatregelen was en is het niet eenvoudig om samen te blijven musiceren. Maar de muzikanten bleven spelen wanneer dat kon, al dan niet in groepen. En als dat niet mogelijk was werd uitgeweken naar online meetings, waaronder een heel bijzondere met componist Johan de Meij vanuit New York. Ook werd in kleine groepjes een professionele studio-opname gemaakt van het werk Olympica.

Natuurlijk is vrijdagavond de persconferentie met veel belangstelling gevolgd, al twee keer eerder werd namelijk een groot concert op het laatste moment geannuleerd. Dit keer is echter juist de cultuursector gespaard. Daar zijn we oprecht dankbaar voor. En omdat het ook de bedoeling van de regering is om met maatwerk het leven zoveel mogelijk doorgang te laten vinden, geeft Excelsior daar graag gehoor aan. Natuurlijk doet de Eibergse muziekvereniging dat verantwoord en hanteert zij alle aangescherpte regels van de Rijksoverheid. Daarnaast wordt iedereen de mogelijkheid geboden om overal afstand tot anderen te houden. Dat heeft wel invloed op de beschikbare plaatsen voor het publiek, dus reserveer snel de plaatsen. 

Zaterdagavond komt het harmonieorkest van Excelsior letterlijk en figuurlijk van het scherm af en gaat live verder. Niet voor niets heeft dit concert de titel Revived: nieuw leven ingeblazen. Excelsior is springlevend en laat dat graag horen: de bezoekers horen zowel de legendarische Armeense Dansen (Alfred Reed), de Continental Overture (Johan de Meij) en Revived (Christiaan Janssen).

Heel speciaal is de uitvoering van het werk Casanova van Johan de Meij, voor cello en harmonieorkest. Solist op cello is Mathias Schwaiger Pearson, een jong talent uit Noorwegen die studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Het concert vindt plaats in theater Berkelland, Kerkstraat 30 in Eibergen en begint om 20.00 uur. De entree is gratis, wel wordt gecontroleerd op het CoronaToegangsBewijs, denk dus aan de ID. Doordat Excelsior iedereen de mogelijkheid wil geven afstand te houden is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het is daarom verstandig vooraf te reserveren via kaarten@excelsioreibergen.nl. Dat kan eventueel ook ter plekke aan de kassa, maar alleen als er nog plaatsen zijn. Voorafgaand aan het concert is er gelegenheid in de foyer een kopje koffie of thee te drinken, na 20.00 uur is de horeca gesloten. Het concert bestaat daarom uit een doorlopend programma, zonder pauze.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden