Kinderen worden creatief uitgedaagd bij workshops in ’t Spuythuys. Foto: Karin Bosch

Kinderen worden creatief uitgedaagd bij workshops in ’t Spuythuys. Foto: Karin Bosch

Creatieve workshops in ’t Spuythuys

Algemeen

BORCULO - Borculo heeft er een creatieve broed-, ontmoetings- en maakplaats bij: ’t Spuythuys aan de Korte Wal in Borculo. Sinds de opening op 25 september jl. is er al een expositie gehouden en zijn er verschillende workshops en lezingen, voor jong en oud.

Op vrijdagavond 19 november is er opnieuw een unieke workshop: ’Papier en wijn, van vezel tot kunst’. Tijdens deze avond wordt op een ambachtelijke wijze papier geschept met druivenranken en bladeren waar (wijn)labels of (menu)kaartjes van gemaakt worden. Onder leiding van een sommelier kunnen de cursisten zes verschillende wijnsoorten proeven. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen vrij. Op vrijdagmiddag 26 november wordt een workshop in kerstsfeer gegeven. Het wordt opnieuw papierscheppen waarbij de cursist zijn eigen kerstkaarten maakt met zijn zelfgeschepte papier.
Er staan nog meer workshops op de agenda zoals ‘Ecoprinten’ waarbij gedrukt wordt met natuurlijk materiaal op stof en ‘Cyanotype, fotograferen met zonlicht’ waarbij voorwerpen, planten en negatieven op lichtgevoelig papier met zonlicht worden belicht waardoor een karakteristiek cyaanblauwe print ontstaat. In februari 2022 volgt de unieke workshop ‘Papier en bier, van vezel tot kunst’. Hier wordt papier geschept met vezels van de hopplant en onder begeleiding van een biersommelier worden zes verschillende biersoorten geproefd.
Via Sjors Sportief kunnen kinderen van de basisschoolleeftijd zich opgeven voor vrijdagmiddagworkshops: Design je eigen T-shirt en papierscheppen.

Lezingen
Naast workshops worden in ’t Spuythuys ook lezingen gehouden., zoals een lezing over papier door ambachtelijk papierschepper bij c-paper, Ewald Weijers. Paul van der Steen, tekenaar en illustrator voor onder meer Het Parool en NRC, geeft een lezing over zijn tekeningen en Linda Garretsen, eigenaar van het Talenten Atelier, verzorgd een interactieve lezing over mindset en geeft ook tekenworkshops aan kinderen. Neem een kijkje op de website of op Facebook op de pagina van Bosch Atelier. Opgeven kan daar ook.


www.boschatelier.nl

Ecoprints, zoals die tijdens een workshop worden gemaakt. Foto: Karin Bosch

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo