Koploper Zwolle herstelt zich in Achterhoekse klootschietcompetitie

Algemeen

RUURLO - Op het parkoers van klootschietvereniging Onderlingen in Haarlo werd op zaterdag 13 november de vijfde competitiewedstrijd verschoten van de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF). Voor de hogere klassen was gekozen voor het parkoers op de Needse Berg. Daar wist Zwolle (Groenlo) haar tegenvaller van de vorige competitie te herstellen. Op dit relatief lange parkoers waren de verschillen zoals verwacht groot. De lagere klassen schoten op het parkoers in de Olden Eibergen.

Thuisploeg Onderlingen mocht traditiegetrouw als eerste vertrekken, samen met Respelhoek (Geesteren). Het goede resultaat van vorige week kon door de gastheren niet worden doorgezet. Zij kwamen met 72 schoten als negende over de finish. Directe tegenstander Respelhoek deed betere zaken en had slechts 57 schoten nodig. Dit resulteerde in een knappe tweede plaats. Zwolle won deze editie met 55 schoten en verstevigde wederom haar koppositie. ‘t Broek (Ruurlo) en Klein Dochteren (Lochem) waren in mindere vorm en hadden beide 61 schoten nodig om het parkoers af te leggen. Goed voor de derde en vierde plaats. Eibergen verliest langzaam aan de aansluiting met de subtop door met zeventig schoten over de finish te komen.
In de tweede klasse hadden Heksenkring (Barchem), Dijkhoek (Borculo) en De Mölle (Exel) respectievelijk 65, 68 en 76 schoten nodig. Goed voor de tweede, vijfde en zesde plaats. In de tussenstand staat Dijkhoek derde met Heksenkring op vijf schoten achterstand als nummer vier.
Nummer laatst in deze klasse, De Mölle, zal het thuisvoordeel van de volgende competitieronde goed kunnen gebruiken om de achterstand te verkleinen. Volgende week zaterdag zal De Mölle de volgende wedstrijd organiseren in Exel.
De toppers van de Achterhoek zullen aankomend weekend beginnen aan de voorselectie voor de EK onderdeel straat.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo