De succesvolle turnsters van RGV. Foto: PR
De succesvolle turnsters van RGV. Foto: PR

Weer succesvol weekend voor RGV-turnsters

Algemeen

RUURLO - De junioren in supplement E en het Middenbouw team niveau 4 van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV hebben het afgelopen weekend goed gedaan in de eerste wedstrijd van hun seizoen. Waren de jeugdmeisjes in niveau E vorige week zeer succesvol met twee medailles in Nijverdal, ook deze meisjes presteerden boven verwachting.

Omdat iedereen sinds 8 maart vorig jaar geen wedstrijd meer had geturnd en er door de lockdown van december 2020 tot half mei 2021 niet getraind kon worden was het afwachten hoe de tegenstanders hier doorheen waren gekomen. In de eerste wedstrijd zaten de junioren, zij hadden een individuele meerkamp. Maeve Timmerman wist op vloer en balk de hoogste score neer te zetten van alle turnsters en werd uiteindelijk derde. Marit Olthof werd zevende, Isa Freriks tiende en Femke Meulenveld vijftiende. Deze meiden hebben op 4 december in Didam hun wedstrijd als team in ditzelfde niveau . Daar turnen ook de jeugdmeisjes van de RGV mee als een team.
In de tweede wedstrijd was het op de andere baan een teamwedstrijd. In het nieuwe wedstrijdsysteem van de KNGU turnen de jongste meisjes teamwedstrijden. Voor het niveau 4 zaten in het team: Tess Klein Selle, Sophie Gotink, Lola Jimenez Rosco en Yfke Maatkamp. Alle vier meisjes moesten turnen en de beste drie cijfers telden voor het teamresultaat. Ze moesten beginnen op balk, niet een fijn toestel om op te beginnen. Maar, allemaal turnden ze een superstrakke oefening met alleen een val voor Yfke Maatkamp net voor de afsprong. Een mooi begin dus van de wedstrijd. Daarna verliep alles heel netjes. Het team ging met een verdiende eerste plaats naar huis.
Ook individueel, wat telt voor een uitnodiging voor een finale aan het eind van het seizoen, startten de Ruurlose turnsters heel sterk; Sophie Gotink werd tweede, Lola Jimenez Rosco derde, Yfke Maatkamp vierde en Tess Klein Selle achtste. Volgende week beginnen de turnsters in supplement F en niveau 5  in Doetinchem aan hun wedstrijdseizoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo