Zo’n vijftig bezoekers in een sfeervol verlichte Dorpskerk werden door Lien met muziek en verhalen meegenomen op haar ontdekkingsreis door het leven. Foto: PR
Zo’n vijftig bezoekers in een sfeervol verlichte Dorpskerk werden door Lien met muziek en verhalen meegenomen op haar ontdekkingsreis door het leven. Foto: PR

Lien Cornelissen wil verder

Algemeen

RUURLO - Ze vergastte haar publiek op liedjes, anekdotes en een roep om steun. Vrijdagavond speelde Lien Cornelissen in de Ruurlose Dorpskerk. Ze nam haar publiek muzikaal mee op haar levensweg, waarbij ze zichzelf op de vleugel begeleidde.

Geboren en getogen in Ruurlo zette Lien de grote stap om rechten te gaan studeren. Ze werd advocaat in Den Haag, maar vond uiteindelijk haar bestemming in het schrijven en zingen van liedjes. Zo’n vijftig bezoekers in een sfeervol verlichte Ontmoetingsruimte van de Dorpskerk maakten haar reis door het leven mee. Het was het eerste ‘evenement’ dat de Werkgroep Dorpskerk organiseerde in het streven om van de Dorpskerk nog meer een plaats te maken waar mensen elkaar ontmoeten en kunnen genieten van mooie muziek, een film, lezing of wat ook maar mensen samenbrengt. De ervaring met Lien Cornelissen geeft alle aanleiding tot een vervolg.

Nieuw album
Aan het einde van de avond deed Lien een oproep. “Ik vraag om uw hulp. Ik wil mijn muziek verder delen met de wereld en ga daarom een nieuw kleinkunstig popalbum opnemen én uitbrengen op elpee. Een belangrijke stap, want de liedjes willen gehoord worden. Dat heb ik ook vanavond weer zo ervaren in de vele dankbare en lieve reacties die ik ontving voor mijn persoonlijke en open muzikale theatervoorstelling. Liedjes die raken, taboes doorbreken en uitnodigen om jezelf te laten zien, precies zoals je bent.”
Het opnemen van een album is niet goedkoop want er komt veel bij kijken. Er spelen andere muzikanten mee. De muziek moet worden gemixt en gemasterd. En ook moet er een ontwerp gemaakt worden voor de hoes van de elpee. Daarom doet Lien een beroep op muziekliefhebbers: “Samen komen we verder en kunnen we dromen waarmaken. Om ons album te kunnen realiseren zijn we een crowdfunding gestart in samenwerking met het platform Voordekunst. Een spannende stap ook, om hulp vragen. Maar zo fijn om nu al te merken hoeveel mensen dit project steunen. Dat geeft vertrouwen”, aldus Lien. “Ik ga ervoor. Ga naar onze campagnepagina en draag bij. Dit kan al vanaf tien euro. En voor vijftig euro krijgt men straks als één van de eersten de elpee, mét alle songteksten erbij. Hiermee draagt men bij aan het creëren van nieuwe muziek. Ik ben je ontzettend dankbaar. Zeker in deze moeilijke tijd. We doen het. Voor de kunst.”
Zoek voor meer informatie op onderstaande website naar Lien Cornelissen.


www.voordekunst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo