Ben van den Dungen. Foto: PR/Jazz Eibergen
Ben van den Dungen. Foto: PR/Jazz Eibergen (C) www.madhouseheaven.com

Jazz Eibergen met Ben van den Dungen Quartet

Algemeen

EIBERGEN - Saxofonist Ben van den Dungen brengt zaterdag 20 november met zijn kwartet een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane. Deze jazz-legende behoort tot de meest invloedrijke saxofonisten aller tijden. De jazz-musici brengen in Het Muldershuis een wervelende ode en hedendaagse interpretatie van een met recht als ‘classics’ bestempeld repertoire. 

‘’Met het Ben van den Dungen Quartet halen wij het neusje van de zalm onder de Nederlandse jazz-musici naar Eibergen”, zegt programmeur Raph Schouten. Sinds de start van zijn carrière heeft Ben van den Dungen zo’n 6.000 concerten in zeventig verschillende landen verzorgd. Hij speelt mee op meer dan tachtig cd’s. Van zijn kwartet kwam in 2013 het eerste album ‘Ciao City’ uit. Het tweede album verscheen kort daarna. Daarover schreef de Nederlandse pers: ‘Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt’. Naast Ben van den Dungen (sax) bestaat het quartet uit Miguel Rodriguez (piano), Marius Beets (bas) en Gijs Dijkhuizen (drums).

Jazz-hap
De concertruimte gaat om 15.00 uur open en het optreden begint om 15.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om voor 10 euro een jazz-hap te eten. Voor alle info en online tickets: www.jazzeibergen.nl . Er is nog een beperkt aantal online kaarten verkrijgbaar voor zowel de jazz-hap (10 euro) als entreekaart (17,50 euro). Bij de ingang wordt een coronacheck gedaan.

Tot en met mei is er iedere derde donderdag van de maand bij Jazz Eibergen een liveoptreden in Het Muldershuis. Peter Tiehuis en zijn T5 staan 16 december garant voor een groovy fusionconcert. Edison-winnaar The Preacher Men komen 20 januari naar Eibergen. Meestergitarist Anton Goudsmit is met een nieuw project ‘Ton’s Petit’ 17 februari te gast bij Jazz Eibergen.

Op 17 maart is het genieten voor fijnproevers met het Karel Boehlee Trio. 21 april komen er twee absolute jazztoppers naar Eibergen: gitarist en edison-winnaar Reinier Baas en saxofonist Ben van Gelder. Het seizoen wordt donderdag 17 mei afgesloten door Qompost, een nieuw project van toetsenist Matthijs Stronks. Samen met de gitaristen Wout Kemkes (Donnerwetter) en Vedran Mircetic ( De Staat) spelen zij improvisaties voor piano en gitaar.

Meer informatie en online tickets zijn terug te vinden op de website van Jazz Eibergen. Hier kunnen liefhebbers zich ook abonneren op de gratis nieuwsbrief.

 www.jazzeibergen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo