Prins Edo 'in de tonne', met Adjudant Luc naast zich staand. Foto: Henri Walterbos
Prins Edo 'in de tonne', met Adjudant Luc naast zich staand. Foto: Henri Walterbos Henri Walterbos

‘Wi’j blieft alles geven, Beltrum is ons op ’t lief eschreven!’

Algemeen

Prins Edo Hemmink en Adjudant Luc Nijhuis voorop in Beltrumse carnavals-polonaise

Door Henri Walterbos

BELTRUM - Twee avonden volle bak in zaal Spilman, waar Beltrumse carnavalisten konden genieten van humor, muziek en dans. Ondanks dat zaal Spilman al geruime tijd geleden verkocht werd, al een half jaar leeg staat om straks plaats te maken voor een fraai stukje nieuw Beltrum, leek het alsof het nooit leeg heeft gestaan en alles nog gewoon bij het oude was. Op de uitbaters na. “Het was geweldig dat dit kon. Het voordeel was dat we nu alle tijd hadden om de zaal in te richten. De vlaggetjes hingen er al. We hoefden donderdagavond alleen de stoelen er maar in te zetten en enkele tappunten want de bar was er al uit gesloopt. De verwarming moest weer aan geslingerd worden maar dat ging allemaal goed. De mensen werden gehaktballetjes aangeboden tussendoor en er stond ‘snaaigerei’ op tafel. Iedereen was enthousiast. Het was een mooie ambiance, al moest de President deze keer na afloop zalf de toiletten schoonmaken,” kijkt President Sander Essenlink na afloop tevreden terug op de terugkeer en weerzien met zaal Spilman. 

Bijzonder was dat de nieuwe uitbaters van het vernieuwde Dute het horecagedeelte verzorgden. Iets waar later op de avond de nieuwe hoogheden Prins Edo (Hemmink) en Adjudant Luc (Nijhuis) ook nog aan refereerden in hun proclamatie. “Els en Eric hebt het goed verkocht en kunt now de bloemetjes buuten zetten. Kok en Penterman bedankt en mooi dat ’t zo kan! Moar leu, wat zol André dit mooi evonden hebben, met Dute tappen in het hol van de leeuw! Leu nog één keer proost op André!”

Proclamatie
In hun proclamatie aandacht voor allerhande Beltrumse zaken, zoals de uitstekend verlopen kermis en Festunique, de Kabouterroute, Park Stroet en SJB. Ook complimenten aan de buren in Voor Beltrum waar een stichting café Halfweg opkocht om het pand voor de Voor Beltrumse gemeenschap te behouden. Van Edo en Luc nog een tip voor de aldaar gevestigde carnavalsvereniging de Maïspotters. “Mocht d’r noa de verbouwing nog geld over wean, maak dan de tente met ’t frühshoppen dit joar een slag groter zodat ’t volk d’r wal fatsoenlijk in past en loat de Grolsch een extra tank d’r bi’j zett’n zodat jullie neet op ’t leste met die verrekte vaten aan ’t sjouwen mot!” Ook aandacht voor de nieuwbouwactiviteiten in het eigen dorp. “Wi’j hopt dat volgende groep CPO’ers raps wieter kunt met hun plannen! Met jong en old holle wi’j Beltrum leavendig.”
Ten slotte in punt 11 over hun eigen activiteiten voor Beltrum en de liefde voor hun geboortegrond. “Van de carnaval noar de Karmisse, van PIGPOP in Veur-Beltrum noar ’t Glazenhuus op ’t Mariaplein. En dat feestje met Koningsdag Willy toch neet missen? Wi’j hopt dit nog joaren te muggen doon en regeert dan ok met de leus: Wi’j blieft alles geven, Beltrum is ons op ’t lief eschreven!”

Buuts
Een avond eerder was al afscheid genomen van Prins Jelle klein Gunnewiek en Adjudant Pascal ter Bogt, na twee jaar heerschappij. Ze werden bedankt voor bewezen diensten en afgevoerd. Buuts waren er van Daniël Schmitz uit ’s-Heerenberg, die erg goed aansloeg met zijn typetje als medewerker uit de Albert Heijn Supermarkt, Andy Marcellisen uit Brabant, en uiteraard uit eigen gelederen de Klas van Bas, met Bas de Stofjas (Paul Scharenborg) zelf uiteraard ook als het plaatselijke ‘olde wief’, waarin hij tal van Beltrumse zaken belichtte waarbij verschillende Beltrumse oren werden gewassen. In de Klas van Bas maakten hun opwachting Chantal Scharenborg, Dorian Scharenborg, Angela te Woerd, Jelle klein Gunnewiek, Hans Wolterink, Rogier Piepers, Robert Ballast, Roel Beunk, Marcel Baks. Voor de vrolijke noot zorgde Valse Loch en de danseresjes van de Belstars met hun vrolijke optreden.

Hoe de rest van het carnavalsseizoen eruit komt te zien durft Sander Esselink nog niet te zeggen. “Misschien hebben we wel net geluk gehad met deze twee avonden, maar we zullen zien. Het is niet meer zo zeker zoals we een paar weken geleden allemaal nog dachten. Een carnaval op anderhalve meter zie ik niet zitten, maar laten we er maar niet te veel op vooruitlopen. We zullen de ontwikkelingen volgen maar gaan gewoon door met de voorbereidingen op de carnaval in Beltrum.”

Afbeelding
De nieuwe prins met zijn adjudant zijn bekend. Foto: Henri Walterbos
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo