Winter op Kasteel Warmelo. Foto: PR
Winter op Kasteel Warmelo. Foto: PR

Winter Heerlijckheid, tweede editie buitenfair

Algemeen

Kasteel Warmelo in kerstsfeer

DIEPENHEIM - Vorig jaar moest er nog een kruis door de plannen voor de eerste editie van Winter Heerlijckheid. Na een succesvolle fair deze zomer, in juli, volgt nu de eindelijk de editie in winterse kerstsfeer, van 19 tot en met 21 november. 

Meer dan honderd exposanten presenteren zich in een feeërieke kerstsfeer in luxe pagodetenten en kramen met het beste van wat ze in huis hebben. Van huis- en tuindecoraties tot biologische producten, van wintermode en sieraden tot kerstdecoraties en ornamenten. Daarnaast is er dagelijks live-muziek, koren die kerstliederen zingen en diverse foodtrucks en terrassen, modeshows en kinderactiviteiten. Het wordt een sfeervol buitenevent, waar bezoekers struinen over de fair en de buitenplaats van het Landgoed Warmelo, deels op geasfalteerd terrein maar ook op het weiland en in de oude boomgaard.  Kasteel en landgoed worden met vele kerstbomen, ornamenten en duizenden lichtjes in kerstsfeer gebracht. 

Rijke geschiedenis
Diepenheim ligt centraal in het Twentse coulisselandschap, aan riviertje de Regge. Locals noemen Diepenheim liefkozend ‘Stedeke’. Landgoed Warmelo is gelegen aan de rand van het stedeke in de gemeente Hof van Twente. In 1952 werd het huis aangekocht door Prins Bernhard. Tegenwoordig wordt Kasteel Warmelo bewoond door de familie Avenarius.

De openingstijden zijn tijdens Winter Heerlijckheid van 11.00 tot 20.00 uur. Op zondag sluit het evenement twee uur eerder, namelijk om 18.00 uur. Honden zijn op de fair van harte welkom mits aangelijnd. Een dagkaart voor volwassenen kost 12,50 euro (in de voorverkoop 10 euro). Een avondkaart, met entree vanaf 16.00 uur: 7,50 euro; kinderen 5 euro. Kinderen van 7 tot en met 14 jaar betalen 5 euro, kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang. Het parkeren is gratis. 

Meer info: www.winterheerlijckheid.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo