Een van de midwinterhoornblazers. Foto: Edgar Vieberink
Een van de midwinterhoornblazers. Foto: Edgar Vieberink

Midwinterhoornwandeling in Zieuwent

Algemeen

ZIEUWENT - Voor de achtste keer organiseert de Oudheidkundige Vereniging Zuwent in samenwerking met de Midwinterhoorngroep Lievelde de Midwinterhoornwandeling. Op zondag 28 november kunnen wandelfanaten genieten van een prachtige tocht in en rond Zieuwent. Dit jaar is ook de familiewandeling (6 km) weer in de routes opgenomen. Starten kan tussen 09.00 en 10.30 uur bij Het Witte Paard aan de Dorpsstraat 49. Kaarten zijn vanaf nu te koop in de voorverkoop of aan de kassa.

De routes voeren dit keer door een ander gebied dan voorgaande jaren, maar weer over rustige wegen en kerkepaden, langs boerderijen en door mooie natuurgebieden. Er zijn routes van 6 km, 12 km en 20 km. Leden van de Midwinterhoorngroep Lievelde laten op acht plaatsen bij vuurkorven hun melancholieke midwinterhoorns klinken. Daarnaast leiden de routes u langs ons project ‘Hier brengen we het Ceunshoes weer tot leven’ op het erf van Stephan en Marlies Papen Boekelderweg 3. Zij staan klaar om u hier meer over te vertellen.

Als pauzeplaats voor de wandelingen van 12 km en 20 km is gekozen voor een wederom verrassende locatie halverwege de routes. Wij bieden u bij de familie Berendsen aan de Waalderweg 27 in Mariënvelde een drankje aan, u kunt er pauzeren en gebruik maken van het toilet.

Het start- en eindpunt is Het Witte Paard in Zieuwent. Uitbater Freek Toebes trakteert u voor aanvang van de tocht op een gratis kopje koffie of thee. Na afloop kunt u hier tegen betaling genieten van een kop soep met stokbrood. Er is keuze uit twee soorten soep.

Kaartverkoop
Een wandelkaart in de voorverkoop kost 3 euro en is verkrijgbaar bij Meneer Kees aan de Varkensmarkt 8a in Lichtenvoorde of in Zieuwent bij de Spar en Het Witte Paard (beide aan de Dorpsstraat) en iedere woensdag tussen 14.00 en 17.00 uur bij de Oudheidkundige Vereniging Zuwent (Zieuwentseweg 46a). Of bestel telefonisch/via Whatsapp op nummer 0653 121736 of mail naar info@zuwent.nl. De voorverkoop sluit op woensdag 24 november, daarna kost een kaart 5 euro. Op zondag 28 november zijn kaarten à 5 euro ook te koop bij Het Witte Paard.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo