Afbeelding

Opening Vrijheidsbos Geesteren

Algemeen

Opening Vrijheidsbos Geesteren

GEESTEREN - In aanloop naar het Vrijheidsbos Geesteren heeft de stichting in december 2020 elk huisgezin en alle basisschoolkinderen van Geesteren het boekje ‘Eerbetoon aan de oorlogsslachtoffers van Geesteren Gelderland’ geschonken. Alle twaalf oorlogsslachtoffers krijgen een monumentboom in het Vrijheidsbos. De officiële opening van dit Vrijheidsbos vindt plaats op zaterdag 20 november om 14.30 uur.

De gedenkbomen voor de oorlogsslachtoffers worden dan geplant in samenzijn met nabestaanden uit heel Nederland. Iedereen is van harte welkom.

‘Eerst krijgen 

de mensen 

in Geesteren 

en oud-

Geestenaren 

de kans om 

een boom 

te planten’


In het Vrijheidsbos kan een ieder zelf een gedenkboom kopen als blijvende herinnering.  Bijvoorbeeld voor een dierbare, een bruiloft, een jubileum, een geboorte of samen met je familie een familieboom. Er is te kiezen uit diverse soorten bomen. Elke boom krijgt veel ruimte en verzorging. Op verzoek is er ook de mogelijkheid tot het verstrooien van as van een dierbare bij de eigen gedenkboom.

Er is veel interesse. “Eerst krijgen de mensen in Geesteren en oud-Geestenaren de kans om een boom te planten. Dit gebeurt al op zaterdag 27 november”, zegt Jolanda Luimes voorzitter van de stichting. De volgende plantdag is op 29 januari 2022. Voor wie meer informatie wil over de individuele gedenkboom in het Vrijheidsbos kan kijken op de website.


vrijheidsbosgeesteren.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo