De vernieuwde winkel van Obbink Ruurlo. Foto: pr Obbink
De vernieuwde winkel van Obbink Ruurlo. Foto: pr Obbink

Obbink Ruurlo in nieuw jasje

Algemeen

RUURLO - Obbink Ruurlo in nieuw jasje ‘Een ster in electronica’, zo noemt Obbink zich. Wie de vernieuwde winkel in Ruurlo ziet, begrijpt dat het een ster waard is. Na een grondige verbouwing is het verkoopvloeroppervlak vergroot naar 300 m2, waardoor het assortiment breder en beter geëtaleerd kan worden. Voorop staat de beleving van de klant.

Verkoopleider Jan Witteveen en bedrijfsleider Kasper van Bindsbergen zijn blij met het resultaat. “Obbink zit al acht jaar in Ruurlo,” legt Witteveen uit, “en het werd tijd om de winkel te moderniseren. Door het verruimde vloeroppervlak en het bredere assortiment, is het een belevingswinkel geworden. Weliswaar behoudt de winkel het dorpskarakter, maar we kunnen wel meer bieden en laten zien en horen.” Ruurlo is een van de zeven winkels van Obbink in de Achterhoek, met als vlaggenschip de superstore in Doetinchem van 1.400 vierkante meter. Daarnaast heeft Lichtenvoorde een megastore en een het Obbink Service Center waar dagelijks 25 monteurs klaar staan voor de klant. De technische dienst is geautoriseerd voor alle bekende merken, zoals Miele, Bosch, Siemens, Samsung, Philips, Whirlpool et cetera. 

Obbink houdt zich volgens Witteveen goed staande in de concurrerende elektronicamarkt. “Wij zijn de grootste vakwinkel in Gelderland. Onze kracht ligt voor een groot deel in het feit dat we alles in eigen hand hebben, we kopen rechtstreeks bij de fabrikant in, bevoorraden zelf onze winkels en verzorgen onze eigen marketing. Daarnaast ontzorgen we onze klant met een totaalservice. In Lichtenvoorde hebben we een zeer groot magazijn met ruim 15.000 artikelen op voorraad. Mocht een winkel op enig moment om een artikel verlegen zitten, dan kunnen we last minute op elk moment van de dag helpen. We zetten een tv ook niet achter de deur, maar sluiten hem netjes aan en ruimen het verpakkingsmateriaal op. Datzelfde doen we met inbouwappparatuur voor de keuken. Zo ontzorgen we onze klanten van a-z.”
De nieuwe winkel biedt meer LED/QLED/OLED en NanoCell tv-schermen, met bekende merken als LG, Philips, Sony en Samsung. Verder is de IT-afdeling uitgebreid. Op een demonstratietafel staan diverse laptops uitgestald van verschillende merken. Ook het audioassortiment is verbreed. Met de opkomst van streaming is veel draadloos geworden. Merken als Sonos, Citation en JBL staan klaar om gedemonstreerd te worden. In een speciale belevingshoek kan de klant de verschillende apparatuur testen. Wat de huishoudelijke apparatuur betreft, laat de stofzuigerhoek de nieuwste steelstofzuigers zien en wie een goede kop koffie wil, heeft een ruime keuze uit bonenapparaten.

Van Bindsbergen verwacht dat de nieuwe winkel goed aanslaat bij het Ruurlose publiek. “Onze nieuwe belevingswinkel is een aanwinst voor het dorp. Door onze winkelformule en ons servicebeleid heeft de lokale koper veel voordeel. Dat zien we terug in het grote aantal trouwe klanten. De mensen waarderen onze servicegraad en onze prijzen zijn concurrerend. Uiteindelijk is het behoudt van de detailhandel goed voor de levendigheid in een dorp.”

De vernieuwde winkel van Obbink Ruurlo, met onder meer oled-tv's van verschillende merken. Foto: pr Obbink

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo