Annie Meutstege (rechts) samen met enkele andere Vrouwen van Nu-leden in gesprek met Prinses Beatrix. Foto: Vrouwen van Nu Nederland

Annie Meutstege (rechts) samen met enkele andere Vrouwen van Nu-leden in gesprek met Prinses Beatrix. Foto: Vrouwen van Nu Nederland

Annie Meutstege ontmoet Prinses Beatrix tijdens jubileumviering

Algemeen

Vrouwen van Nu viert 90ste verjaardag met voormalig vorstin

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Annie Meutstege uit Ruurlo had tijdens de viering van het negentigjarig jubileum van de landelijke bond van Vrouwen van Nu vorige week in Apeldoorn de eer om samen met negen andere leden van de in totaal 32.000 leden tellende vereniging in gesprek te komen met Prinses Beatrix. Prinses Beatrix is sinds 2005 beschermvrouwe van Vrouwen van Nu Nederland. 

Het provinciaal bestuur van de Vrouwen van Nu had Annie Meutstege (77) namelijk naar voren geschoven als afgevaardigde van de provincie Gelderland omdat ze al sinds 1972 actief lid is van de Vrouwen van Nu (voorheen de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen) en ze vanaf 2004 tot afgelopen januari ‘Het Winkeltje’ voor vrouwenvereniging runde. “Ik was totaal verrast dat ik de eer kreeg namens de afdeling Gelderland om met negen andere vrouwen middels een tafelgesprek met onze voormalige vorstin kennis te maken”, zo verklaarde de Ruurlose na afloop van de jubileumdag die in Theater & Congres Orpheus in Apeldoorn plaatsvond.
Annie Meutstege beheerde vanuit Ruurlo zestien jaar lang Het Winkeltje dat grotendeels uit allerlei promotie-- en relatiegeschenken bestaat die de afdelingen bij haar konden bestellen. Daarbij moet men denken aan lepeltjes, zilveren pannensets, bureauklokjes en broches. Annie: “En niet alleen voor de afdelingen uit de provincie Gelderland. Nee, alle 425 afdelingen die de Vrouwen van Nu telt, kunnen artikelen bestellen bij Het Winkeltje.” Tijdens het gesprek vroeg Prinses Beatrix aan Annie of de Ruurlose afdeling ook wat voor buitenlandse vrouwen deed en wat voor functies zij precies had bekleed.

Prinses Beatrix bezocht het ochtendprogramma van de jubileumviering en onthulde na het gesprek met de tien leden het jubileumkunstwerk dat ontworpen was door een student van de ArtEZ Academie voor Beeldende Kunsten en waaraan leden van de vereniging een bijdrage konden leveren. Vrouwen van Nu is in 1930 opgericht als ‘Nederlandse Bond van Boerinnen en andere Plattelandsvrouwen’. De afdelingen van de bond organiseerden maandelijks bijeenkomsten, meestal bij vrouwen thuis of in een zaaltje in het dorp. De huidige vereniging heeft, verdeeld over afdelingen door het hele land, 32.000 leden en organiseert maatschappelijke, culturele en sportieve activiteiten. Vrouwen van Nu verbindt vrouwen van verschillende generaties die actief zijn op het platteland en in de stad en die streven naar een duurzame samenleving met gelijke kansen voor vrouwen en mannen. 


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant