<p>Niet meer naar het gemeentehuis voor het verlengen van het rijbewijs. Foto: PR </p>

Niet meer naar het gemeentehuis voor het verlengen van het rijbewijs. Foto: PR

Rijbewijs verlengen kan ook digitaal

RUURLO - Sinds 1 oktober is het in de gemeente Berkelland mogelijk om de verlenging van het rijbewijs (of voor de beroepschauffeurs: kwalificatiekaart code 95), online te verlengen via de website van de RDW en e-mail.

De voorwaarden om online te kunnen verlengen zijn:
- U woont in een gemeente Berkelland en bent daar ingeschreven
- U bezit een geldig Nederlands rijbewijs
- U wilt uw rijbewijs verlengen of wilt een categorie-uitbreiding. U bent hiervoor ‘rijgeschikt’ verklaard
- U heeft een Android smartphone met NFC-lezer of een iPhone 7 of nieuwer
- U heeft de DigiD-app

Hoe?

Bij Everwennink Gemak in Ruurlo wordt in de winkel een pasfoto gemaakt. Dit bedrijf stuurt de pasfoto en de daarbij behorende gegevens met een rechtstreekse lijn door naar het RDW.  Neem het te vervangen rijbewijs mee. De aanvrager krijgt op zijn e-mailadres een mail van de RDW waarin verdere instructies staan vermeld. Hierin zit ook een I-Deal link om het rijbewijs te betalen. Als alle handelingen correct zijn uitgevoerd kan de aanvrager het rijbewijs na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis. Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis komen.

Erkende fotograaf
Om het rijbewijs online te kunnen verlengen is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of in door de RDW gecertificeerd fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op de website van de RWD.


www.rdw.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden