Cursus valpreventie ‘Beweeg Zeker’ begint

Algemeen

RUURLO - In november start Sport Federatie Berkelland (SFB) weer met de valpreventiecursus Beweeg Zeker. Deze cursus is bedoeld voor alle 65-plussers in Berkelland die aan de slag willen met actief en vitaal ouder worden. Gedurende het programma van dertien weken gaat de groep een uur per week werken aan bewustwording, kennis en vaardigheden rondom het voorkomen van een val. Onderdelen binnen het programma zijn, kracht- en balansoefeningen, opvangen van een val en opstaan na een val. Met opdrachten uit het cursusboek worden deelnemers ook thuis aan het werk gezet.

Tijdens het programma komen een plaatselijke fysio- en ergotherapeut langs, zij geven tips en advies over het uitvoeren van dagelijkse handelingen en informatie over verschillende hulpmiddelen. Een medewerker van Zlimthuis vertelt tijdens de cursus over slimme woonoplossingen. De inhoud van de bijeenkomsten staat in grote lijnen vast, maar wordt in de uitvoering aangepast aan de individuele deelnemer. Hierdoor kan iedereen meedoen, ook als iemand gebruik maakt van een rollator of een wandelstok.
De kosten bedragen 65 euro per persoon. Hiervoor krijgen de deelnemers twaalf trainingen, een terugkombijeenkomst, een cursusboek en een kopje koffie of thee na elke training. Vanaf week 45 begint de cursus in de plaatsen Ruurlo, Borculo en Eibergen. De eerste les in Eibergen is op maandag 8 november van 15.45 tot 16.45 uur in ontmoetingsruimte B12 (Bartelinksgang 12). In Ruurlo begint het op dinsdag 9 november van 15.30 tot 16.30 uur uur in het Kulturhus (Nieuwe Weg 5). In Borculo start de cursus op woensdag 10 november (13.30-14.30 uur) bij LG Dance (Deugenweerd 7) .
Voor vragen of aanmelding kan men contact opnemen met de Sport Federatie Berkelland via tel;. 0545-476727 of e-mail info@sportfederatieberkelland.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo