<p>Tuingereedschap hoort scherp te zijn. Foto: PR</p>

Tuingereedschap hoort scherp te zijn. Foto: PR

Repair Café Berkelland: scherp tuingereedschap is het halve werk

BORCULO - Het is inmiddels de tijd van het jaar om de tuin weer winterklaar te maken. Menigeen wil volop in de tuin aan de slag en dan blijkt het tuingereedschap toch niet meer zo scherp. Bovendien zijn vele soorten beplanting erg gevoelig voor botte scharen. Dan wordt feitelijk niet geknipt maar gekneusd en dat levert bruine randen op. Voor het aanzicht niet prettig, en feitelijk een verwonding van de plant. Met scherp gereedschap is het veel comfortabeler, maar ook veiliger werken. Botte gereedschappen zijn in het algemeen onvoorspelbaar tijdens gebruik en kunnen zo snel tot verwondingen leiden.

Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin, en keuken- apparaten, elektrische gereedschappen en het vervangen van horlogebatterijen. Repair Café Berkelland heeft inmiddels een zeer ruime voorraad gebruikte- en nieuwe onderdelen. Ook voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkelgrasmaaiers, beitels, huishoudscharen, tafel- en keukenmessen kan men bij het RCB terecht. Deze worden daar weer professioneel perfect scherp gemaakt.
Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken is met name bedoeld voor hen die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk van het type een klein vast bedrag berekend. Hiervan wordt onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.
Repair Café Berkelland repareert dagelijks. Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken met coördinator Wijnand Bleumink in Borculo, dagelijks van maandag t/m zaterdag via tel.  06-57 977 625 of e-mail: repaircafeberkelland@kpnmail.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden