Klootschietster Suzan Sieverink uit Ruurlo wint bij zetten

RUURLO - Suzan Zieverink uit Ruurlo heeft bij de tweede wedstrijddag van de Champions Tour klootschieters onderdelen veld en zetten veel indruk gemaakt. Bij veld sleepte ze een fraaie tweede plek  de wacht maar bij het zetten was ze alle andere dames de baas, mede door haar laatste schot van 48,90 meter, een nieuw PR. Patrick Zieverink van KV ’t Broek uit Ruurlo was op veld niet in topvorm maar werd bij het zetten toch nog tweede.

De wedstrijd op zaterdag 23 oktober werd georganiseerd door de Nederlandse Klootschieters Bond. De veldbaan van vereniging Lattrop Brecklenkamp was het toneel van spannende wedstrijden. Tijdens twee omlopen van zeshonderd meter per wedstrijddag wordt bepaald wie de beste is en met de meeste punten naar huis gaat. De regen van de afgelopen week maakte de veldbaan wat zacht wat de gemiddelde schotlengte wat drukte.
Het niveau was wederom hoog getuige de zeer geringe verschillen tussen de deelnemers in de diverse klassen. Bij de mannen werd Patrick Zieverink in de eerste veldwedstrijd dertiende met een score van acht schoten en 27 meter. In de tweede wedstrijd werd hij twaalfde met een score van acht schoten en 76 meter. Het onderdeel zetten dat na de veldwedstrijden wordt georganiseerd verliep aanzienlijk beter voor de Ruurloër. De totaalafstand van de drie schoten door de lucht (met een kloot van 475 gram voor de mannen) bedroeg maar liefst 183,25 meter. (Schoten van ca. 58, 63 en 62 meter). Een nieuw totaal-PR en een mooie tweede plaats.
Suzan Zieverink was de enige Achterhoekse deelneemster bij de vrouwen. Zij behaalde in de eerste omloop een score van negen schoten en 31 meter. Dit was maar zeven meter minder dan winnares Silke Tulk. De tweede wedstrijd ging na een matige start ook goed. Met een score van acht schoten en 41 meter eindigde ze zes meter achter wederom Silke Tulk op de tweede plaats.
Ook bij het onderdeel zetten vertegenwoordigt Suzan Zieverink namens ’t Broek de eer van de Achterhoekse Klootschieters Federatie. Met de 375 gram zware kloot ging het zetten goed. Met goede schoten van 44 en 45 meter ging ze van start. De klapper was haar laatste schot van 48,90 meter. Dit nieuwe PR bracht haar een ruime overwinning. Met een totaalafstand van 138,20 meter bleef ze dit keer Silke Tulk voor, met tien meter.
De volgende Champions Tour wedstrijddag is op 6 november op de Haarle Heidebaan bij vereniging Reutum. Dan zal de eerste schifting gemaakt worden richting deelname aan de Europese kampioenschappen 2022.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden