<p>Onder meer op het Stelkampsveld tussen Barchem en Borculo gaan vrijwilligers aan de slag. Foto: PR</p>

Onder meer op het Stelkampsveld tussen Barchem en Borculo gaan vrijwilligers aan de slag. Foto: PR

Doe iets voor de natuur bij Natuurwerkdag in Achterhoek

RUURLO/BARCHEM - Zin in een gezellige dag in de natuur? Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november gaan duizenden vrijwilligers door heel Nederland aan de slag in de natuur. Samen iets doen voor de lokale biodiversiteit en het landschap, daar gaat het om. Ook in de Achterhoek werken vrijwilligers aan mooie natuurklussen. Belangstellenden kunnen meedoen.

Op verschillende plekken in de Achterhoek wordt het eerste weekend van november hard gewerkt. Zo gaan onder meer op het Stelkampsveld tussen Barchem en Borculo vrijwilligers aan de slag. “Dit oude heidegebied dreigt te worden overwoekerd door berken en de vliegden. We gaan aan de slag met snoeischaren en zagen om de opslag te verwijderen. Zo kunnen we blijven genieten van die prachtige paarse heide.” Iedereen is welkom om mee te helpen dit prachtige natuurgebiedje weer in ere te herstellen.
In Halle gaan vrijwilligers aan de slag langs het Boelekeerlspad. “Dit wandelpad voert door prachtige nieuwe natuur in natuurgebied Heidenhoekse Vloed. Een gebied met unieke flora en fauna dat jaarrond door vele wandelaars wordt bezocht.” Men kan hier meehelpen met het verwijderen van opslag langs het pad en het opschonen van een begroeide terp.
Landgoed Te Veene (Van ‘t Westende Meeder) in Winterswijk is een prachtig natuurgebied op één van de mooiste plekjes van Nederland. “Er komen veel wandelaars en fietsers uit binnen- en buitenland om te genieten van deze bijzondere natuur.” Tijdens de natuurwerkdag wordt hier gewerkt aan het terugsnoeien van overhangende takken en wildgroei. Zo kunnen fietsers en wandelaars blijven genieten van dit prachtige landgoed. Wie weet spot men tijdens het werken nog wel reeën, salamanders of bijzondere vogels.

Samen voor één doel
Tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen gaan jong en oud op meer dan 400 locaties in Nederland aan de slag. Op deze dag kunnen belangstellenden helpen om de natuur en biodiversiteit te behouden en zo, eventueel samen met buren, vrienden of familie, bij te dragen aan de eigen omgeving. LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terrein beherende- en natuurorganisaties. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Natuurwerkdag.
Meer locaties in de buurt zijn te vinden op onderstaande website. Ook aanmelden kan daar.


www.natuurwerkdag.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden