<p>&nbsp;Midwinterhoornblazers blazen traditioneel op de eerste zondag van Advent tot en met Driekoningen (6 janauri) op hun midwinterhoorns. Foto: PR.</p>

 Midwinterhoornblazers blazen traditioneel op de eerste zondag van Advent tot en met Driekoningen (6 janauri) op hun midwinterhoorns. Foto: PR.

22ste editie Reurlse Midwinterhoornwandeling

RUURLO – Op zondag 28 november vindt de traditionele Reurlse Midwinterhoornwandeling weer plaats. Ruim dertig enthousiaste midwinterhoornblazers vergezellen de wandelaars.

De roep van de midwinterhoorns leiden de wandelaars over bijzondere paden en door de afwisselende Ruurlose bossen en landschap. Op markante punten treft men midwinterhoornblazers aan in de nabijheid van een gezellige en verwarmende vuurkorf.
De blazers zijn altijd bereid uitleg te geven over deze speciaal in de winter gehouden traditie. Uiteraard krijgt men als deelnemer van de tocht kans om ook eens op zo’n hoorn te blazen. Midwinterhoornblazers blazen traditioneel op de eerste zondag van Advent tot en met Driekoningen (6 januari) op hun midwinterhoorns. Hiermee kondigen ze de geboorte van het Christuskind aan, al wordt er ook wel gezegd dat met het blazen ‘boze geesten verdreven worden’. Het verhaal over de traditionele achtergrond van de midwinterhoorn zal voor menigeen boeiend zijn. Op een rustpunt tijdens de wandeling kan men wat nuttigen bij de koek en zopietenten. Bij De Heikamp is te zien hoe de traditionele midwinterhoorn gemaakt wordt.

Starten kan op 28 november tussen 10.00 en 14.00 uur bij De Heikamp, Hengeloseweg 2 in Ruurlo. Er kan gekozen worden uit drie afstanden waarbij de wandeltijd per route varieert van twee tot vijf uur. De Reurlse Midwinterhoornwandeling is mede mogelijk gemaakt door samenwerking van: Staatsbosbeheer, de wandelaars zijn hier deze dag te gast, Buurtvereniging De Bruil en Omstreken, zij zijn betrokken bij de organisatie en verzorgen onder andere de koek en zopietenten, de Reurlse Midwinterhoornblazers uit Ruurlo en omgeving, en De Heikamp, als initiatiefnemer en VVV Ruurlo als promotor.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden