<p>Joris Leemreize zal net als zijn broer Pepijn deels gaan wonen in Sittard. Team DSM heeft hier het Keep Challenging Center gevestigd, Foto: PR. </p>

Joris Leemreize zal net als zijn broer Pepijn deels gaan wonen in Sittard. Team DSM heeft hier het Keep Challenging Center gevestigd, Foto: PR.

Wielrenner Joris Reinderink uit Ruurlo tekent contract bij opleidingsploeg Team DSM

RUURLO – De zeventienjarige Joris Reinderink uit Ruurlo komt volgend jaar uit voor de professionele wielerploeg Team DSM en wordt ploegmaat van zijn broer Pepijn Reinderink (19).

Joris Reinderink kan terugkijken op een zeer sterk seizoen die in juni begon met een rittenkoers in Spanje, hier eindigde hij als zevende in het eindklassement. Door rittenkoersen in Frankrijk, Tsjechië en België reed hij zich in de kijker met veel top tien plaatsen in met name bergetappes. Er kwam belangstelling van diverse wielerploegen en van de bondscoach van Nederland. Het hoogtepunt van het wielerseizoen, naast het contract bij Team DSM, was het Europees Kampioenschap in Trentino, Italië. Hij mocht daar uitkomen voor de Nederlandse selectie. Joris zal net als zijn broer deels gaan wonen in Sittard. Team DSM heeft hier het Keep Challenging Center gevestigd, een topsportcentrum met alle faciliteiten qua begeleiding en ondersteuning.

Gijs Leemreize
Wielrenner Gijs Leemreize uit Ruurlo heeft een Franse wielerronde voor beloften, de Ronde van de Isard, gewonnen. Hij greep na een lange solo de ritzege in de laatste etappe en eindigde bovenaan in het eindklassement. “Het is mijn eerste echte overwinning en dat voelt erg goed”, zo laat Leemreize weten op de website van zijn wielerploeg Team Jumbo-Visma. De Ruurloër begon de slotdag van de vijfdaagse koers als nummer twee van het algemeen klassement.
Na de eerste klim tijdens de laatste etappe sprong de Achterhoeker weg bij het peloton. “Het team reed fantastisch”, zegt Leemreize op de site van Team Jumbo-Visma. “De jongens hielden me goed van voren gepositioneerd en maakten de koers hard op de klim.” De Achterhoekse renner, die deze ronde uitkwam voor de Jumbo-Visma Development ploeg maar normaal gesproken voor de profafdeling van de WorldTour-ploeg fietst, soleerde uiteindelijk naar de overwinning. “Ik had een superdag en op vijfhonderd meter van de top kon ik wegrijden bij mijn concurrenten. Vervolgens begon ik aan mijn solo”, aldus het wielertalent. “Ik reed naar de koplopers en kwam alleen aan de leiding. De laatste twintig kilometers waren onwijs zwaar.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden