<p>Delphine Oosterhuis (18) geniet in de mini. Foto: PR&nbsp;</p>

Delphine Oosterhuis (18) geniet in de mini. Foto: PR 

Een dag om nooit te vergeten voor ernstig zieke Delphine Oosterhuis

GOOR - Hoe een ernstig zieke 18 jaar jonge meid de harten veroverde van ruim honderd Mini-eigenaren. Delphine beleefde zaterdag de dag van haar leven. 

Het is zaterdagochtend 2 oktober, ruim honderd mini’s van alle bouwjaren rijden vanuit heel Nederland en Belgie de parkeerplaats van Mercom op met één doel, de ernstig zieke Delphine een mooie dag bezorgen en samen genieten van een mooie toerrit door Twente in hun Mini.

Delphine Oosterhuis (18) vecht sinds haar twaalfde tegen de gevolgen van Pulmonale arteriële hypertensie. Deze zeldzame aandoening zorgt voor een verhoogde bloeddruk in de longen en maakte dat Delphine twee keer een transplantatie onderging. Na de laatste longtransplantatie leek het een tijd goed te gaan met Delphine. Toch bleek er sprake te zijn van afstoting. Dit proces was in haar geval onomkeerbaar: Delphine weet sindsdien dat ze niet lang meer zal leven. Positief en vrolijk als haar omgeving haar kent, geniet ze waar mogelijk volop van alles wat het leven haar nog te bieden heeft. Sinds een reis naar Engeland is Delphine idolaat van Mini’s in alle soorten en maten. Nadat ze rijlessen volgde in een Mini Cooper, kon ze vandaag een andere droom afvinken van haar lijstje: Mini Cooper Club Nederland organiseerde voor haar een toertocht door Twente met 104 unieke Mini’s welke haar naam droeg: De Delphine Tour.

Delphine: “Ik vind het gewoon hele mooie auto’s. Ik had er zelf ook graag eentje gehad later. Ik kan niet geloven dat er zoveel Mini’s zijn gekomen.” Veelal sprakeloos bekijkt ze vanuit haar rolstoel de Mini’s op het bedrijventerrein. Hoewel ze sinds de operatie haar stem niet goed meer kan gebruiken, zegt haar stralende gezicht alles. Alle generaties Mini zijn aanwezig, van classic tot het allernieuwste model en diverse cabrio’s, die voor de gelegenheid hun dak geopend hebben op deze winderige, maar stralende herfstdag.

Mini Cooper Club Nederland is een club met bijna 5000 leden, allemaal even gek op deze compacte, voorheen Britse auto. Op hun Facebookpagina delen de fans foto’s en geven ze tips over technische en uiterlijke aspecten van hun geliefde Mini. Leden Emile Serruys en Anne Tuinte namen het voortouw om een rit te organiseren, aangedaan door Delphines verhaal en de foto, waarop ze ondanks haar ziekte straalt naast een zwarte Mini Cooper leswagen. In anderhalve week werden sponsoren benaderd en zorgden ze voor een prachtige route van zestig kilometer rondom de Hof van Twente. Anne: “We hoopten op een stuk of tien tot twintig Mini’s en zouden starten voor Delphines huis in Goor. Emile plaatste een bericht op Facebook en toen ging het snel: Binnen enkele dagen moesten we een stop zetten op de aanmeldingen, omdat we al honderd Mini’s mochten ontvangen. Dit was even schakelen, waar laat je al die auto’s? We vonden het niet verantwoord te starten op ons oorspronkelijke punt.” Gelukkig stelde transportbedrijf Mercom haar terrein beschikbaar aan de organisatie en sprongen diverse lokale en landelijke ondernemers in om het initiatief te ondersteunen. Van uit heel Nederland en zelfs België kwamen de Mini’s naar de Hof van Twente om daar na een fotomoment en het bewonderen van al die glanzende Mini’s, een tocht te maken. Voorzien van een lunchpakket en een rallyschildje in turquoise, de favoriete kleur van Delphine, trok de tocht langs Hengevelde, Bentelo, Delden, Bornerbroek en Goor. Menig voorbijganger keek vol verbazing toe. Een enkeling stopte om dit bijzondere beeld vast te leggen.

Na de rit werd Delphine overladen met cadeaus van sponsoren en leden. Van T-shirt tot mok, van plaid tot schaalmodel, Delphine zal, omgeven door Mini, deze dag nooit meer vergeten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden