In het kader van de 'Maand van de Geschiedenis’ houdt de Historische Vereniging Borculo een 'lopende lezing'. Foto: PR
In het kader van de 'Maand van de Geschiedenis’ houdt de Historische Vereniging Borculo een 'lopende lezing'. Foto: PR

Lopende lezing in Borculo

BORCULO - De Bibliotheek Oost-Achterhoek houdt op zaterdag 23 oktober, vanaf 14.00 uur, in samenwerking met de Historische Vereniging Borculo een ‘lopende lezing’ in de stad Borculo. Deze wandeling/lezing start bij de Bibliotheek Borculo. Opgave voor deze bijzondere lezing is mogelijk via de website van de bibliotheek, in de Borculose bibliotheek of via tel. 088-0062929.

De maand oktober is de ‘Maand van de Geschiedenis’. In het kader van deze historische maand kunnen belangstellenden deelnemen aan een wandeling door de historische stad Borculo. Deze ‘Lopende lezing’ wordt verzorgd door de Historische Vereniging Borculo. De deelnameprijs is voor leden 3,50 euro. Niet-leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen deelnemen voor 5 euro.
De stad Borculo kent wel heel erg mooie plekjes. Maar hoe zijn die ontstaan, en hebben die een geschiedenis? Wat heeft de stormramp daarmee te maken? Hoe ging dat toen? Hoe zat dat dan met de stoeterij? Er zitten vaak verrassende verhalen achter deze vragen. Hoe mooi om deze te laten vertellen tijdens deze wandel-lezing van de Historische Vereniging Borculo.

Samen wandelen langs de haven, de sluis en de watermolen, de synagoge en langs het kasteel. De wandeling is ongeveer 4 kilometer, en duurt ruim een uur.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.oostachterhoek.nl/lopendelezing of Bibliotheek Borculo.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden