<p>Zaterdagmorgen gaan de keurmeesters van Groei en Bloei Berkelland de winnaars van de &#39;Mooiste tuinen van Ruurlo&#39; persoonlijk langs met een tas vol planten. Foto: PR.&nbsp;</p>

Zaterdagmorgen gaan de keurmeesters van Groei en Bloei Berkelland de winnaars van de 'Mooiste tuinen van Ruurlo' persoonlijk langs met een tas vol planten. Foto: PR. 

Ludieke prijsuitreiking ‘Mooiste tuinen van Ruurlo’

RUURLO – De prijsuitreiking van de wedstrijd ‘Mooiste tuinen van Ruurlo’ vindt dit jaar op een ludieke wijze plaats. De keurmeesters van Groei en Bloei Berkelland hebben weer een bijzonder jaar achter de rug na de drie warme en droge jaren hiervoor.

Door Jan Hendriksen

“Dit jaar hebben we weer een normale zomer gehad maar wel met een koud voorjaar. Tijdens de eerste keuring in mei waren de tuinen namelijk nog niet erg aantrekkelijk om te keuren. Maar we hebben toch wel wat leuke tuinen gevonden. En de corona-situatie heeft ook invloed daarop gehad. Veel mensen konden niet op vakantie, en bleven thuis. En dat betekende dat er ook aan de tuin meer tijd besteed kon worden en dat zagen de keurmeesters door heel Ruurlo heen. 

“We werden er blij van, eindelijk weer wat nieuwe of veranderde voortuinen”, zo verklaart keurmeester Marcel Borkus uit Ruurlo van Groei en Bloei Berkelland. Daarnaast hebben de keurmeester natuurlijk ook nog uitgebreid aandacht gehad voor ‘Tegel eruit plant erin’. Marcel Borkus: “Hierop komen we later nog op terug in deze krant. Een leuk idee waar hopelijk veel mensen iets mee gaan doen nu en in de toekomst.”

Ze zijn dus weer drie keer wezen keuren. “We we gaan nu 25 tuineneigenaren blij maken met een tas met planten. Daarna maken we nog de eerste prijzen voor de siertuinen, de jonge tuin en de onderhoudsprijs bekend”, zegt Borkus. “Wij vonden dat we nog geen prijsuitreiking in een binnenruimte konden organiseren. Daarom gaan we zaterdagmorgen 9 oktober tussen 10.00 en 11.00 uur de prijzen rondbrengen met een auto met aanhanger om op deze manier toch wat extra aandacht te geven aan de ‘Mooiste Tuinen van Ruurlo’. We kunnen dit natuurlijk niet doen zonder onze sponsoren: Welkoop Ruurlo, Kwekerij Heutinck en Bloemen Groot Jebbink.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden