Berkelland doet! is ‘marktplaats’ voor vrijwilligerswerk en burenhulp

Algemeen

BORCULO - Er is een nieuwe online plek in de gemeente Berkelland, waar vraag en aanbod te vinden zijn op het gebied van vrijwilligerswerk en hulpvragen. Mensen die hulp nodig hebben en mensen die anderen willen bijstaan kunnen elkaar daar tegenkomen. Dat is Berkelland Doet!

Dat kan gaan om een klusje, een boodschap, de tuin of zo maar een kopje koffie drinken. Of verenigingen die behoefte hebben aan vervoer op zaterdag, een bestuursfunctie bij een vereniging of hulp bij het draaien van de maandelijkse bingo. Voor een dagdeel, een uurtje per week of meer. Want organisaties, verenigingen én gewone mensen hebben vrijwilligers hard nodig.
Berkelland doet! is ontstaan vanuit een behoefte bij verenigingen en organisaties die merken dat het een uitdaging is om vrijwilligers te vinden. Wethouder Gerda ter Denge: “Door vrijwilligersvacatures en burenhulp samen te brengen op één plek verwachten wij met de vrijwilligersorganisaties en grotere kans dat er passende matches ontstaan en dat we elkaar vinden via burenhulp. Bovendien kan al het vrijwilligerswerk in Berkelland zo goed onder de aandacht worden gebracht zodat inwoners weten waar zij moeten zijn als zij op zoek zijn naar vrijwilligerswerk of burenhulp.
Het platform Berkelland doet! is via een speciale oranje knop te vinden op Berkellandwijzer.nl, de online wegwijzer naar organisaties in Berkelland. Bezoekers van Berkelland doet! kunnen kiezen uit een ruim aanbod aan vrijwilligersvacatures en direct reageren. Verder is er de mogelijkheid om burenhulp te vinden voor bijvoorbeeld een klusje in de tuin of het doen van de boodschappen. Maar ook als iemand op zoek is naar een maatje kan een oproepje worden geplaatst. Vrijwilligersorganisaties en inwoners kunnen zelf eenvoudig een oproep insturen. De redactie van Berkellandwijzer bekijkt deze oproep en zorgt er vervolgens voor dat dit bericht binnen vijf werkdagen zichtbaar is op de website.

Bekendheid
Berkelland doet! is inmiddels online maar moet nog naamsbekendheid opbouwen in Berkelland. De komende tijd probeert de gemeente samen met vrijwilligersorganisaties op allerlei manieren aandacht te vragen voor dit platform. Wethouder Gerda ter Denge: “Alleen met elkaar kunnen we er een succes van maken. Juist door onze krachten te bundelen en mensen te wijzen op Berkelland doet! hoop ik dat dit platform straks niet meer weg te denken is in Berkelland en dat we elkaars talenten benutten!”


Berkellandwijzer.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo