Voetbalvereniging Ruurlo zoekt helpende handen

Algemeen

‘Vrijwilligerswerk is leerzaam, verrijkend, leuk en gezellig’

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Een voetbalvereniging als VV Ruurlo (en eigenlijk elke amateurvereniging) kan alleen bestaan door de hulp van vele vrijwilligers. “Het lijkt erop dat het door de corona-epidemie lastiger is geworden om vrijwilligers aan onze vereniging te binden. Doordat we gewend zijn geraakt aan extra vrije tijd zijn we minder bereid een deel daarvan in te ruimen voor de club”, zo laat voorzitter Henry Meutstege op de website van de Ruurlose vereniging weten. VV Ruurlo kan er nog wel een paar gebruiken.

Vrijwilliger zijn is niet alleen belangrijk voor de vereniging, maar het is volgens Meutstege ook leerzaam, verrijkend en gewoon leuk en gezellig. ‘We zoeken vrijwilligers in verschillende soorten en maten. Wil men onderdeel worden van het vlaggenschip van de VV Ruurlo? Wij zijn nog op zoek naar een aantal assistenten/leiders voor VV Ruurlo 1. Ook is er iemand nodig die bereid is op te treden als grensrechter bij onze wedstrijden van het eerste. Verder zoeken we voor de thuiswedstrijden van Ruurlo 1 nog mensen die bereid zijn om gemiddeld eens per zes weken de toegangskassa van sportpark ’t Rikkelder te bezetten, bij de thuiswedstrijden van Ruurlo 1 op zondagmiddag van 13.00 uur tot uiterlijk 14.30 uur. De kassamedewerkers moeten ervoor moet zorgen dat niet-leden een toegangskaartje kopen. Een kleine moeite, maar voor ons een belangrijke bron van inkomsten”, aldus de voorzitter.

Secretaris
Daarnaast komt de bestuursfunctie van secretaris binnenkort vacant. Henry Meutstege: “Onze huidige secretaris, Ria Steging, wil na onze ledenvergadering op 25 oktober stoppen als secretaris. Ria is dan ruim vier jaar secretaris geweest en gaat een volgende nieuwe uitdaging aan. Wij vinden dat erg jammer, maar ze heeft haar bijdrage ruim geleverd. Voor ons als bestuur betekent dit dat we een nieuwe secretaris zoeken. Ria omschreef haar rol als secretaris als volgt: ‘Ik heb de afgelopen jaren genoten van mijn betrokkenheid bij VV Ruurlo. Daarnaast heb ik veel leuke nieuwe mensen leren kennen, veel geleerd over voetbal en over besturen’.”
“Mensen lijken vaak te denken dat besturen veel werk betekent, maar wij werken bij de VV Ruurlo in een structuur met een dagelijks bestuur van drie personen (voorzitter, penningmeester, secretaris) en diverse commissies met een eigen mandaat”, zegt Meutstege. “ Als dagelijks bestuur ben je vooral bezig met de ‘grote lijnen’ binnen een vereniging. En dan valt de tijd die je hier in moet steken echt wel mee.”

Sponsorcommissie
Een belangrijke bron van inkomsten voor de voetbalvereniging Ruurlo is de steun van sponsoren. “En ook onze sponsorcommissie is naarstig op zoek naar helpende handen. Dat geldt ook voor de Technische Commissie (TC) voetbalzaken. Hiervoor zijn nog diverse personen nodig zoals diverse leeftijdscoördinatoren, leiders en trainers en een coördinator voor de selectie-elftallen bij de senioren. Tenslotte zijn we voor de kantine nog op zoek naar enthousiaste mannen en vrouwen die houden van gezelligheid, en het leuk vinden om periodiek een aantal uren kantinedienst te doen. Er is dus veel te doen binnen onze vereniging, Zonder vrijwilligers geen VV Ruurlo”, aldus de voorzitter.

Informatief
Wie belangstelling heeft voor een van bovengenoemde functies of meer informatie wil kan contact opnemen met Henry Meutstege, voor een vrijblijvend gesprek. Dat kan telefonisch (06-51854290), via de app, of via de e-mail (voorzitter@vvruurlo.nl).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant