<p>De steun is bedoeld voor kinderen die niet naar school kunnen en hun ouders. Foto: Cordaid/Oeganda</p>

De steun is bedoeld voor kinderen die niet naar school kunnen en hun ouders. Foto: Cordaid/Oeganda

Sam’s Kledingactie voor kinderen in Oeganda

VORDEN/RUURLO/NEEDE - Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer corona voorbij is, weer terug naar school kunnen. 

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk. Op vrijdag 24 september van 19.00 tot 20.00 uur en zaterdag 25 september van 10.00 tot 11.00 uur kan in Ruurlo kleding en schoenen -die niet meer worden gedragen, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt- inleveren bij gemeentecentrum de Sprankel aan de Domineesteeg 12. In Neede is inzameling bij het portaal van de R.K. Kerk aan de Borculoseweg 43; op vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur. In Vorden kan kleding worden ingeleverd van 10.00 tot 12.00 uur bij de Christus Koning Kerk aan het Het Jebbink 8 en bij het Heiligenbeeldenmuseum aan de Ruurloseweg 101. De Sam’s vrijwilligers zijn dan aanwezig om de goederen -geheel coronaproof- in ontvangst te nemen. Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.

Een financiële bijdrage van 75.000 euro biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren! Met steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen. De stichting hoopt er samen voor te kunnen zorgen.

Wie meer informatie wil over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten, wat er wel en niet mag worden ingeleverd, of als vrijwilliger voor de stichting aan de slag wil, zie samskledingactie.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden