<p>Zaterdag 25 september houdt de stichting weer een actiedag in de Dorpskerk; iedereen is er welkom tussen 10.00 en 13.00 uur. Foto: PR </p>

Zaterdag 25 september houdt de stichting weer een actiedag in de Dorpskerk; iedereen is er welkom tussen 10.00 en 13.00 uur. Foto: PR

(Foto:)

Westerbork Scholenproject Ruurlo bestaat twintig jaar

Actiedag 25 september in Dorpskerk met optreden kinderkoor Sing a song

RUURLO - Het Westerbork Scholenproject Ruurlo/Mariënvelde bestaat twintig jaar. Op zaterdag 25 september wil de stichting met een ochtendprogramma voor iedereen en een middagprogramma voor genodigden speciale aandacht schenken aan dit lustrumjaar. 

Het Westerbork Scholenproject Ruurlo is opgezet om kinderen kennis te laten maken met het verleden en hen een boodschap mee te geven voor de toekomst. “Vrede lijkt vanzelfsprekend. Maar niets is minder waar. Het streven naar een wereld zonder oorlog en geweld vraagt blijvende aandacht”, benadrukt Nel van Waveren, secretaris van de stichting en in 2001, samen met Liesbeth Schot, mede-initiatiefneemster van het scholenproject. Ieder jaar organiseert de stichting in samenwerking met de basisscholen in Ruurlo en Mariënvelde een speciaal onderwijsproject voor de hoogste leerlingengroepen. In april brengen de leerlingen een bezoek aan de synagoge en moskee in Lochem. In mei krijgen ze een les op school van een overlevende die uit eigen ervaring vertelt over de Tweede Wereldoorlog of over recente conflicten en vredesmissies. En in juni is er een gezamenlijke bus excursie naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De kosten van het project worden gedragen door schenkingen en sponsoracties, waaronder een statiegeldflessenactie, bridge drive, concert en een boekenbeurs met kleine markt.

Actiedag 
Zaterdag 25 september houdt de stichting een actiedag in de Dorpskerk. Iedereen is er welkom tussen 10.00 en 13.00 uur. Er is uitgebreide informatie en een doorlopende fotoserie over ‘20 jaar Westerbork Scholenproject Ruurlo’. Kinderen uit de hoogste groepen van de vijf basisscholen kunnen hun ‘eigen’ vredesduif in de vredesboom hangen. Er zijn kramen met boeken, en zijn kramen met sieraden, handwerken, jams en honing. En natuurlijk is er koffie, thee en fris met gebak uit ‘eigen’ kraam. Van 11.00 tot 12.00 uur kan men genieten van een speciaal optreden van kinderkoor Sing a Song onder leiding van Karin Hukker. Na maanden ‘coronastilte’ komt het Ruurlose kinderkoor graag weer zingen voor publiek. ‘s Middags wordt nog met een speciaal programma voor genodigden stilgestaan bij het vierde lustrum.

Meer informatie is te verkrijgen bij Joke Cornelissen, tel. 0573-451743 of 06-23041808; jokecn@hotmail.com. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden