De plattegrond van het gebied, met de nieuwbouw ingetekend. Foto: PR
De plattegrond van het gebied, met de nieuwbouw ingetekend. Foto: PR

College stemt in met woningbouw op locatie Mensink

GELSELAAR - Het college van B en W heeft besloten om in te stemmen met de bouw van elf woningen op de locatie Mensink in Gelselaar. Het gaat om twee vrijstaande woningen, vier twee-onder-één-kapwoningen, twee hoekwoningen (onder andere geschikt voor starters) voor de verkoop en drie tussenwoningen voor verhuur. 

Wethouder Maikel van der Neut: “We zijn volop bezig in al onze kernen ruimte te maken voor woningbouw. Naast de in het voorjaar uitgegeven vrije kavels op De Heuver Zuid vervullen we met dit plan voor een groot deel de concrete woonbehoefte van Gelselaar. Hierna is met name voor starters en huurders nog ruimte voor ontwikkeling.”
Door de verhuizing van bosbouwbedrijf Mensink naar Neede in 2013, is een gebied vrijgekomen aan de Meester Heuvelstraat. Op deze plek werd in eerste instantie gedacht aan zorg(woningen), maar besloten is het plangebied in te vullen met woningbouw voor inwoners van Berkelland. Het gevarieerde woonaanbod van het plan sluit aan op de concrete behoefte die er in Gelselaar bestaat. Deze woonbehoefte is in beeld gebracht door Gelster Besteet, de wooncommissie van Gelselaars Belang, in samenwerking met gemeente Berkelland.
Het plan is reeds uitgewerkt en door de ontwikkelende partij voorgelegd aan direct omwonenden. Het voorontwerp bestemmingsplan zal binnen afzienbare tijd worden gepubliceerd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden