Werk van Hetty Jansen. Foto: Wil Martens
Werk van Hetty Jansen. Foto: Wil Martens

Expositie schilderijen Hetty Jansen

RUURLO – KunstKring Ruurlo op 4 september kon voor het eerst in corona-tijd weer een opening organiseren voor een nieuwe expositie. Deze kleurrijke expositie van Hetty Jansen is nog tot 12 oktober op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur te bezichtigen in het Kulturhus, Nieuwe Weg 5. Toegang is gratis.

Hetty Jansen is opgegroeid in Brummen. Daar volgde ze als kind al allerlei uiteenlopende creatieve cursussen, breien, haken, macramé, tekenen en schilderen. Alles interesseerde haar en zij bleek ook talent te hebben, met name voor portrettekenen. Al heel jong maakte zij portretten in opdracht om iets bij te verdienen. Hetty wilde erg graag naar de kunstacademie en werd daar ook aangenomen.
Maar haar ouders zagen er geen toekomst in en overtuigden haar ervan om een ‘gewoon’ beroep te gaan leren. Dat werd een baan in de zorg, in eerste instantie in een verpleeghuis, later bij mensen met een lichamelijk en/of geestelijke handicap. In de loop van de jaren verhuisde ze diverse keren binnen de Achterhoek, om zich in 2014 (opnieuw) in Ruurlo te vestigen. Hetty is getrouwd en heeft twee, inmiddels volwassen, kinderen.

Naast haar werk bleef Hetty zich creatief uitleven met zeer diverse activiteiten en technieken. Ze leerde met allerlei materialen te werken en probeerde zelf van alles uit. Zo maakte ze van oude meubels iets nieuws, een bed werd bijvoorbeeld een bank. Oude stoelen knapte ze op en bekleedde ze opnieuw en ooit sloopte ze een piano uit elkaar om er een side table van te maken.

Uitleven
Van al die creatieve activiteiten werd schilderen het belangrijkst, daar kan Hetty zich echt helemaal in uitleven. Ze ziet het als een uitdaging om nieuwe technieken uit te proberen en blijft zich ontwikkelen door workshops te volgen. Hetty werkt veel met acrylverf en olieverf en door deze te mengen ontstaan de prachtstigste kleuren.  

Meer informatie is te vinden op www.kunstkringruurlo.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden