<p>Saskia Laroo Quartet gaat &#39;electric&#39; in Eibergen bij de aftrap van het Jazz Eibergen-seizoen. Foto: PR/Jazz Eibergen&nbsp;</p>

Saskia Laroo Quartet gaat 'electric' in Eibergen bij de aftrap van het Jazz Eibergen-seizoen. Foto: PR/Jazz Eibergen 

Nieuw seizoen Jazz Eibergen met Saskia Laroo Quartet

EIBERGEN - Het Saskia Laroo Quartet doet donderdag 16 september de aftrap van een nieuw seizoen Jazz Eibergen. Iedere derde donderdag van de maand is er in Het Muldershuis een live-optreden. Vooraf is het mogelijk een jazz-hap te eten.

Saskia Laroo is een bijzonder kleurrijk artiest èn mens. Haar muziek gaat van pure jazz, naar groovy fusion. In Eibergen gaat ze ‘electric’, onder de naam Jazzkia. Dit betekent een combi van twee uitersten: pure jazz en swingende funk/soul. Saskia Laroo (1959) door pers en publiek gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe’. Saskia is een van de weinige vrouwen die al meer dan drie decennia een trompet blaast. Ze speelde in veel verschillende groepen, voornamelijk contrabas, maar later ook trompet. Laroo creëert nieuwe stijlen, die worden omschreven als ‘nu jazz’ of ‘swinging body music’. Ze combineert verschillende muzikale stijlen zoals jazz, pop, dance en world op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord.

Jazzkia is een multinationale cast van jazz en cross-over muzikanten. Ze hebben over de hele wereld getoerd, nieuwsgierig naar nieuwe combinaties van geluid en groove van elektrische en akoestische muziek met respect voor traditie. Het repertoire bestaat uit eigen originelen en zorgvuldig geselecteerde beroemde straight-ahead jazzstandards.

Jazz-hap
Kaarten zijn uitsluitend online te koop. De jazz-hap is om 19.00 uur en het concert begint rond 20.30 uur. Er is geen corona-check. Wel wordt de anderhalve meter afstand tot elkaar in acht genomen.

Voor meer info en online tickets, kijk op de website van Jazz Eibergen. 

www.jazzeibergen.nl

Saskia Laroo- trailer Jazz Eibergen from Raph Schouten on Vimeo.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden