De deelnemers aan de Ruurlose Fietsvierdaagse genoten volop van het Achterhoekse coulisselandschap. Foto: PR

De deelnemers aan de Ruurlose Fietsvierdaagse genoten volop van het Achterhoekse coulisselandschap. Foto: PR

Fietsvierdaagse Ruurlo goed voor gemiddeld 195 deelnemers

Algemeen

Dagelijks vele tientallen dagdeelnemers

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Terwijl tegen twaalf uur de laatste deelnemer zich nog snel voor een dagtocht inschreef keek coördinatrice Reina Kok van de Fietscommissie van VVV Ruurlo vrijdag rond het middaguur terug op een zeer geslaagde 41ste editie van de Ruurlose Fietsvierdaagse. “De deelname was ondanks de nog heersende coronaperikelen boven verwachting. En de reacties op de uitgezette routes waren uitermate positief en de weersomstandigheden waren ook prettig om te fietsen”, aldus de coördinatrice.

Gemiddeld 195 deelnemers namen vorige week van dinsdag tot en met vrijdag aan alle vier dagen van de Fietsvierdaagse deel. Daarnaast kende de organisatie dagelijks enkele tientallen dagdeelnemers. “Woensdag was dat betreft een topdag. Toen meldden zich bijna tweehonderdvijftig deelnemers”, zo verklaarde Reina Kok. De routes van veertig en zestig kilometer gingen dinsdag richting Neede en Eibergen, woensdag richting Veldhoek en Zieuwent, donderdag richting Vorden en Gelselaar en vrijdag op de slotdag naar Harfsen en Eefde en waren dit jaar uitgezet door Albert Groen en Jan Klaassen. Daarnaast vormde dit tweetal samen met Henk Kok en Herman van den Berg de ‘pechdienst’ en ontvingen Willemien Flierman en Els Peppinck de deelnemers aan de inschrijftafel in het Gastvrijheidspunt van de VVV Ruurlo. 

Vrijdag ontvingen de deelnemers die aan alle vier dagen hadden deelgenomen uit handen van Willemien Flierman, Els Peppinck en Reina Kok, een prachtige en welverdiende medaille. Dagelijks werden de deelnemers bij vertrek verblijd met een kleine traktatie, beschikbaar gesteld door supermarkt Plus Stam, Steentjes Regiobank en Verzekeringen, de IJsmeisjes van Bakkerij Oude Wesselink uit Ruurlo, de VVV zelf en door Groente- en fruithandel Pascal Voerman uit Enschede die op vrijdag op de Ruurlose weekmarkt voor het VVV-kantoor staat.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant