Janna en Anton Hiddink en Gerrit Vriezen (v.l.n.r.) gingen dinsdagmorgen als een van de eerste van start voor de Ruurlose fietsfverdaagse. Foto: Jan Hendriksen.

Janna en Anton Hiddink en Gerrit Vriezen (v.l.n.r.) gingen dinsdagmorgen als een van de eerste van start voor de Ruurlose fietsfverdaagse. Foto: Jan Hendriksen. 

Fietsvierdaagse onder prachtige weeromstandigheden van start

Algemeen

RUURLO - “Kan ik mij hier inschrijven voor de Ruurlose fietsvierdaagse?”, zo vraagt een vakantieganger dinsdagmorgen iets over negen uur die voor het eerst het sfeervolle Gastvrijheidspunt van de VVV Ruurlo aan het Kerkplein betreed. “Dat kunt u”, zo beantwoorden de vrijwilligsters Els Peppinck en Willemien Flierman collectief de vraag. Het tweetal ‘bevrouwen’ deze week het ‘inschrijfbureau’ voor de 41ste editie van de Ruurlose fietsvierdaagse.

Door Jan Hendriksen

Al voor negen uur melden zich de eerste deelnemers die zich al dan niet digitaal voor de zestig kilometer hebben ingeschreven. Zo ook de Ruurloërs Gerrit Vriezen (89), en Janna (76) en Anton (77) Hiddink. En alle drie zonder elektrische ondersteuning zo blijkt als we hun fietsen bestuderen. Voor Janna en Anton Hiddink is het dit jaar de derde fietsvierdaagse waaraan ze deelnamen. In Borculo en Eibergen gingen ze namelijk de afgelopen weken ook van start. “En als het een beetje meezit nemen we volgende week aan de Winterswijkse vierdaagse deel”, zo verklaart Anton terwijl hij routebeschrijving in een speciale rolhouder op zijn stuur bevestigt. Voor Roelof (68) en Lammy (65) Sikken uit het Drentse Erm is het de eerste keer dat ze van start gaan voor de Ruurlose vierdaagse. Het echtpaar verblijft dezer dagen op Camping De Meibeek in ‘t Ruurlose Broek. Ze hebben zich voor alle vier dagen ingeschreven en laten zich verrassen deze week. “We kennen de streek een klein beetje omdat we ooit in Laren op vakantie zijn geweest”, zo verklaart Roelof.

Afwisselend
De speciale Fietscommissie van de VVV Ruurlo heeft voor de vierdaagse elke dag afwisselende routes uitgezet. Dinsdag gingen de routes richting Neede en Eibergen, woensdag richting Veldhoek en Zieuwent, donderdag richting Vorden en Gelselaar en vrijdag op de slotdag naar Harfsen en Eefde. Naast de zestig kilometer kan men ook voor de veertig kilometer kiezen. Men kan zich ook inschrijven voor een of twee dagen. Een dagkaart kost vier euro. Starten kan tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf het Kerkplein. Onderweg is er voldoende gelegenheid te rusten, iets te nuttigen of te bezichtigen. Oplaadpunten zijn onderweg aanwezig. Na afloop, wanneer men alle dagen heeft mee gefietst ontvangt men een herinneringsmedaille.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant