Terwijl Theo te Brake de samensteller toespreekt kijken de redactieleden Jos Schooltink, Leo Besselink en Wim Huitink (v.l.n.r.)met het jubileumboek vanuit de kerkbanken toe. Foto: Marc Huitnk.

Terwijl Theo te Brake de samensteller toespreekt kijken de redactieleden Jos Schooltink, Leo Besselink en Wim Huitink (v.l.n.r.)met het jubileumboek vanuit de kerkbanken toe. Foto: Marc Huitnk.

Boek ‘St. Willibrorduskerk Ruurlo 150 jaar’ gepresenteerd

Algemeen

RUURLO - In het bijzijn van tientallen parochianen is afgelopen zondag na de Woord- en Communieviering in de Sint Willibrorduskerk het boek ‘St. Willibrorduskerk Ruurlo 150 jaar’ gepresenteerd. Uit handen van bestuurslid Theo ten Brake van de Locatieraad van Geloofsgemeenschap Heilige Willibrord ontvingen de redactieleden van het boek Wim Huitink, Leo Besselink en Jos Schooltink officieel het eerste exemplaar van het jubileumboek.

Door Jan Hendriksen

“Beste mensen, wij zijn hier aanwezig in een echte Cuypers kerk. In 1801 werd de Sint Willibrorduskerk weer opgericht. In 1868 stelde Th. J.M. Baron van Dorth tot Medler van Huize Medler uit Vorden een bedrag beschikbaar voor de bouw van een katholieke kerk in Ruurlo. De bouwmeester was de bekende architect P.J.H. Cuypers en op 23 december 1871 werd de kerk ingewijd. Dat is dus dit jaar precies 150 jaar geleden. Naar aanleiding hiervan is er een jubileumboek samengesteld waaraan door de drie redactieleden twee jaar is gewerkt”, zo verklaarde Theo te Brake tijdens de presentatie.
Het is een prachtig 72 pagina’s tellend boek geworden over de geschiedenis van het katholieke geloof in Ruurlo met daarin prachtige foto’s en anekdotes. Hoofdredacteur en coördinator Wim Huitink was jarenlang misdienaar en heeft daarna verschillende functies bekleed voor de parochie. Uit deze periode heeft hij verschillende mooie anekdotes opgeschreven.
Als spreekbuis van de drie redactieleden liet Wim Huitink weten met heel veel plezier aan het boek te hebben gewerkt ondanks dat de totstandkoming in onderling overleg dikwijls heel moeilijk was vanwege de corona. “Bij de samenstelling van het boek hebben we heel veel informatie van papier, weer op papier moeten brengen evenals deze toespraak die ik beperkt zal houden. We zijn de Locatieraad van Geloofsgemeenschap Heilige Willibrord zeer erkentelijk voor het feit dat zij deze klus aan ons heeft toevertrouwd. Uiteindelijk zal de lezer straks bepalen of wij het goed hebben gedaan of niet”, zo liet Huitink in zijn dankwoord weten.

Hoogtijdag
De presentatie van het jubileumboek en de omslagkalender die vorig jaar al werd uitgegeven zijn niet de laatste activiteiten in het kader van 150 jaar Sint Willibrorduskerk Ruurlo. Zondag 23 december is het honderdvijftig jaar geleden dat de Cuyperskerk officieel werd geconsacreerd. Deze hoogtijdag gaat men op zondag 19 december vieren met een speciale dienst in de kerk.

Te koop
Het boek ‘Sint Willibrorduskerk Ruurlo 150 jaar’ is voor 12,50 euro te koop bij The Readshop en de VVV in Ruurlo en het Heiligenbeeldenmuseum in Kranenburg en te bestellen via het e-mailadres info@willibrordkerkruurlo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant