Filmprogramma CINEbieb Berkelland weer van start

Algemeen

BERKELLAND – Vanaf september gaan de filmvrijwilligers zich weer volop inzetten om filmliefhebbers mooie avonden te bezorgen. Er is een inspirerend programma samengesteld voor de Bibliotheken in Borculo, Ruurlo, Eibergen, en Neede. CINEbieb heeft voorlopig nog minder beschikbare plekken dan voorheen, in verband met de coronamaatregelen. Reserveren is noodzakelijk.

Septemberprogramma
In september staat het volgende te gebeuren in de Berkellandse vestigingen:
- Op donderdag 2 september, om 20.00 uur, is in de Bibliotheek Neede ‘De Beentjes van Sint Hildegard’ te zien.
Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Jan probeert daar onderuit te komen.
- Op vrijdag 10 september, om 20.00 uur, wordt in de Bibliotheek Borculo ‘Werk Ohne Autor’ vertoond.
De kunststudent Kurt Barnert in het naoorlogse Oost-Duitsland wordt verliefd op zijn studiegenoot Ellie Seeband, maar haar vader, professor Carl Seeband, verzet zich tegen hun relatie. De relatie wordt steeds gecompliceerder naarmate Carl’s rol in het Nazi-eugenetica-programma bekender wordt.
- In de vestiging in Eibergen is op woensdag 15 september, om 19.30 uur, de film ‘The Return’ te zien.
Na een afwezigheid van 12 jaar staat de vader van tieners Andrei en Ivan plotsklaps op de stoep. In plaats van uitleg of excuses neemt hij zijn kroost mee op vakantie naar een afgelegen eiland in het noorden waar hij hen onderwerpt aan een serie proeven van welhaast mythische proporties. Dit debuut van regisseur Andrei Zvyagintsev werd op het filmfestival van Venetië bekroond met de Gouden Leeuw.
- De Bibliotheek Ruurlo is eind september aan de beurt. Daar draaien de CINEbieb-vrijwilligers op vrijdag 24 september de film ‘Un Amour Impossible’.
Rachel werkt als typiste wanneer ze Philippe ontmoet, een slimme man van goede van goede komaf. Ze worden verliefd en krijgen een dochter, maar Philippe weigert beneden zijn stand te trouwen. Jarenlang strijdt Rachel om haar dochter erkend te krijgen.

In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete programma. Ook is het programma te vinden op www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

Toegangskaarten voor de films zijn te koop op bovengenoemde website. De toegangsprijs is 6 euro, leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting. Na de film wordt een consumptie aangeboden en kan men onder het genot van dit drankje nog even gezellig napraten. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant