Gerard en Marian Witteveen bij hun camper waarmee ze in juni een rondreis maakten door Nederland voor het programma We zijn er Bijna!’ Foto: Jan Hendriksen

Gerard en Marian Witteveen bij hun camper waarmee ze in juni een rondreis maakten door Nederland voor het programma We zijn er Bijna!’ Foto: Jan Hendriksen

Ruurlo’s echtpaar trekt op uitnodiging van MAX met camper door Nederland

Algemeen

Gerard en Marian Witteveen te zien in ‘We zijn er Bijna!’

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Ze waren in de eerste twee afleveringen al volop in beeld. En in de komende vier afleveringen van het momenteel immens populaire televisieprogramma ‘We zijn er Bijna!’ zullen Gerard (69) en Marian (66) Witteveen uit Ruurlo ongetwijfeld ook nog een aantal malen voor het voetlicht treden. Zeker in de laatste aflevering omdat Marian op één van de laatste ‘draaidagen’ in juni haar verjaardag vierde en alle deelnemers het ‘Lang zal die leven’ voor haar inzette en ze haar medereizigers op een ‘borrel’ trakteerde.

Omroep MAX is voor de tiende editie van ‘We zijn er Bijna!’ dit jaar vanwege de coronasituatie met de groep kampeerders dicht bij huis gebleven. De vakantiereizigers maken in groepsverband met hun caravan of camper namelijk een tocht door Nederland. Presentatrice Martine van Os volgde de groep van 36 kampeerders in juni die met hun eigen caravan of camper kriskras door Nederland trokken. De reizigers ontdekten in de tocht van dertig dagen al het moois in eigen land. Martine van Os doet tijdens de zes afleveringen verslag van het wel en wee van de groep en natuurlijk ging ze mee op de groepsexcursies. “In eerste instantie hadden we ons met onze camper via de ACSI (Auto Camper Service International), de toeristische informatieservice voor bezoekers van campings in Europa, ons opgegeven voor een groepsreis naar Spanje. Maar die werd vanwege coronaperikelen al vroegtijdig geannuleerd. Vervolgens zouden we een Fjordentocht naar Noorwegen maken. Maar ook die ging niet door. Uiteindelijk konden we aanhaken voor een groepstocht door Nederland. En daar hebben we geen spijt van gehad. Het was een prachtige ervaring”, zo verklaren Marian en Gerard die afgelopen zondag met hun camper net terug kwamen van vier dagen ‘Neede’. Ruim dertig jaar trokken Marian en Gerard in eerste instantie met een tent en later met hun camper naar het Lago Maggiore (meer in Italië). Want kamperen is hun lust en leven. 

Kijkcijfer-hit
In de eerste uitzending op dinsdagavond 10 augustus was ‘We zijn er Bijna!’ met 2.1 miljoen kijkers het best bekeken televisieprogramma na het Acht Uur Journaal op die avond. En de gevolgen van zo’n kijkcijfer-hit ondervond Gerard afgelopen weekeinde aan den lijve toen hij met Marian op een terras in Hengevelde wilde gaan zitten. Daar herkende een echtpaar uit Wageningen Gerard. “Jij bent die man toch die niet elke dag een gebakken ei krijgt van zijn vrouw”, zo zei hij tegen Gerard. En inderdaad, dat klopte. Marian liet in de eerste uitzending ‘s morgens op één van de eerste ‘draaidagen’ weten dat zij niet elke dag een eitje voor haar man bakt.

Achterhoekse vlag
De reis voor Marian en Gerard begon begin juni in Groningen op een camping dicht bij de stad. Daar werd een stadswandeling gemaakt en op het dakterras van het Forum in Groningen genoten ze van een lunch. Na Groningen reisde het gezelschap naar het Friese Workum waar de caravans en campers voor weer drie dagen werden gestald. Na Workum voerde de tocht achtereenvolgens naar campings in Katwijk aan Zee, Edam, Kootwijk, Helden, Hilvarenbeek, Hellevoetsluis om in het Zeeuwse Groede te eindigen. Steevast stak Gerard de Achterhoekse vlag aan de luifel van zijn camper. “Die hebben we ook aan ons huis hangen. Want we willen laten weten dat we uit de Achterhoek komen. Daar zijn we namelijk trots op.”

“Elke televisieaflevering beslaat vijf dagen”, zo weet Gerard, die ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd nog drie dagen als internationaal chauffeur bij het Winterswijkse transportbedrijf HSF werkzaam is. “Ik heb veertig jaar als internationaal chauffeur op de weg gezeten en ben nu aan het ‘afkicken’. Op de dagen die ik vrij ben, trekken we er met onze camper eropuit.” 

Afleveringen
Dinsdag 24 augustus volgt om 20.30 uur op NPO1 de derde uitzending. De andere drie afleveringen worden op dinsdag 31 augustus, 7 en 14 september uitgezonden. Op die dagen spreekt MAX-dj Daniel Dekker in zijn show Lunch Lekker op Radio 5 met Martine van Os over de belevenissen van de deelnemers. “En inderdaad een belevenis was het. We hadden het voor geen goud willen missen”, zo besluiten Gerard en Marian hun verhaal.

De reis voor Marian en Gerard begon begin juni in Groningen op een camping dichtbij de stad. Daar werd een stadswandeling gemaakt en op het dakterras van het Forum genoten ze van de Martinitoren. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant