Het uitbrengen van het album ‘Dit gaat nergens over’ komt na een moeilijke coronatijd waarin optredens voor Lien Cornelissen niet mogelijk waren. Foto: PR

Het uitbrengen van het album ‘Dit gaat nergens over’ komt na een moeilijke coronatijd waarin optredens voor Lien Cornelissen niet mogelijk waren. Foto: PR 

Lien Cornelissen brengt debuutalbum ‘Dit gaat nergens over’ uit

Algemeen

Oud-Ruurlose wil ook graag in de Achterhoek optreden

RUURLO - Ze groeide op in Ruurlo, studeerde in Nijmegen, werkte als advocaat maar gooide het roer drastisch om. Singer-songwriter Lien Cornelissen (37) bracht onder haar artiestennaam LIEN afgelopen weekeinde haar debuutalbum uit: “Dit gaat nergens over’. Online te beluisteren op alle streamingdiensten zoals Spotify en Itunes.

Haar muzikale theatervoorstelling ‘Ik kom hier niet weg met hippe sneakers’ ging in januari vorig jaar in première, maar toen kwam de lockdown. De moeilijke coronatijd, waarin optredens niet mogelijk waren, leidde tot het uitbrengen van dit album. Want daarom had de oud-Ruurlose tijd om de studio in te gaan en haar liedjes op te nemen.
NHa haar studie in Nijmegen werd Lien advocaat in de Randstad. Verwonderd en verweesd in een wereld die ver afstond van waar zij vandaan kwam. “Ik heb veel geleerd in die tijd. Het voelde alsof ik daar heb moeten proberen twee werelden met elkaar te verenigen. Dat is niet helemaal gelukt, kan ik nu met een lach zeggen. Een tijd waarin ik vooral veel aan het werk was en mijn best deed om me staande te houden, me aan te passen”, zo verklaart de inmiddels in Den Haag woonachtige Cornelissen.
Over die tocht van het oosten naar het westen van het land gaat één van haar liedjes op het album: ‘Ik volg je’. “Nu woon ik jaren in Den Haag en kan ik ook echt genieten van het strand, maar de geuren van het platteland blijven ongeëvenaard. Als ik in Ruurlo uit de trein stap en naar mijn ouders en familie ga neem ik eerst een flinke ademteug. Heerlijk.”

Roer om
Zo’n vier jaar geleden, na een tweede overspannenheid, besloot Lien definitief het roer om te gooien. “Dat was een periode van veel onzekerheid. Ik gaf een vaste, goedbetaalde baan op zonder te weten wat er daarna zou komen. Maar ik wist wel dat ik zo niet door kon gaan. Als vanzelf begon ik met liedjes schrijven. En zo ging het verder. Er kwamen steeds meer optredens. En ook verzoeken om liedjes in opdracht te schrijven.”
“In 2019 speelde ik in de Theatertent van het Ruurlose muziek-, theater en spektakelfestival Reurpop. Oh, wat was dat een feest. Zo’n intieme sfeer en fijn contact maken met de mensen die ik bijna allemaal wel kende of in ieder geval van gezicht. Dat was echt thuiskomen. Het afgelopen jaar is natuurlijk heel anders gelopen dan ik gehoopt had. Kort na de première van ‘Ik kom hier niet weg met hippe sneakers’ kwam de lockdown.”

Samenwerken
Ondertussen ging Lien Cornelissen samenwerken met een drummer en bassist, om haar soloprogramma uit te breiden. Lien: “En toen we in het najaar opnieuw in een lockdown terechtkwamen besloten we samen een album op te nemen. De liedjes zijn voor band gearrangeerd door de drummer Dylan Siemerink. We hebben alles in eigen beheer gedaan en opgenomen met thuisstudio’s om zo in deze tijd kosten te kunnen besparen. En nu is het album uit met de titel ‘Dit gaat nergens over’, vol met Nederlandstalige kleinkunstige popliedjes.”
“Voor mij zijn de teksten heel belangrijk. Die schrijf ik bijna altijd als eerste. Als er iets in me opkomt of als ik iets om me heen zie gebeuren waarvan ik vind dat er een lied over geschreven moet worden. Zoals het lied ‘Gek genoeg’, geïnspireerd op het gezegde ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’.
“Soms vragen mensen welk genre muziek ik nu precies maak. Na afloop van een optreden zeggen mensen wel eens dat ik trekken heb van Brigitte Kaandorp. En we hebben gekscherend wel eens de term ‘atelierpop’ gebruikt en dan een kakkerig accent opgezet, haha. Maar ook dat is het niet geworden. Hou het maar op kleinkunstige popliedjes en oordeel zelf!”

Eigen geluidsstudio
Ondertussen heeft Lien Cornelissen een eigen geluidsstudio in Den Haag van waaruit ze verder werkt aan haar muziek en ook stembevrijding geeft. “Ik merk dat veel mensen het moeilijk vinden om zich vrij te voelen. Gewoon vrij te dansen, vrij te praten, te zingen. Met stembevrijding geven we hier weer helemaal ruimte aan. Dat is heel mooi en dankbaar werk”, zo verklaart de oud-Ruurlose zangeres.
De komende maanden speelt Lien haar muzikale theatershow ‘Ik kom hier niet weg met hippe sneakers’ nog meerdere keren in Den Haag en omgeving. Lien: “Het lijkt me heel leuk om ook in de Achterhoek de show te kunnen gaan spelen, bijvoorbeeld in de Lochemse Schouwburg. Of tijdens theaterdiners in restaurants. Ik zie nu trouwens meteen de Oranjerie van Ruurlo voor me. Daar zou je dat heel goed kunnen organiseren. Ideeën genoeg. ”

Beluisteren
Het album ‘Dit gaat nergens over’ is te beluisteren via onderstaande link. Lien is te volgen op LinkedIn, Facebook en Instagram en via haar eigen website. Via de derde link zijn haar YouTube-filmpjes te bekijken.


https://lnk.to/QGj9t42A
www.lienofficial.nl
www.youtube.com/channel/UCpcnNRgLwbAMCcDz6WcXzaA

De hoes van het album '‘Dit gaat nergens over’. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant